Å gjøre uten å gjøre

La andre få vite om dette

Jeg hadde en interessant samtale idag med en klient som er på ferie og koste seg, og som bekymret som for hvordan det ville bli når hun kom hjem fra ferie. Om hun ville klare å jobbe fordi hun var i feriemodus. Det var det jeg pekte henne mot at det går an å ta ferie i hodet oftere gjennom året, også når man ikke er på ferie. At man er på ferie uten å ha “ferie”, er noe som faktisk er bra i jobben også. Fordi man tapper inn i kilden, og man har mindre tanker mens man jobber. Det er som om man ikke tenker, sa jeg. Det er litt som å stille inn på riktig radiofrekvens, og da hører man alt mye bedre.

Det samme er det når man gjør uten å gjøre. Det som om det går av seg selv, og det går uanstrengt. Anstrengelse, og disiplin, er noe vi mennesker gjør, fordi vi tenker det er pålagt oss, og tror det er den eneste måten å jobbe på. Når man faktisk ikke har blitt kjent med det dypere sinnet, og det som egentlig er oss. Anstrengelse og disiplin, kan funke, men det er en mye hardere vei, og det tar oftest mest energi fra en. Det er her de fleste er, fordi jobb-kulturer fremmer en slik type holdning. At man får meste mulig ut av hver ansatt og deres innsats. Det finnes naturligvis jobber med jobb-kulturer som også har blitt mer nytenkende, og hvor de ansatte får spillerom til å jobbe på en bedre måte.

Når vi lærer om hvordan sinnet fungerer på et dypere plan, ser vi at vi oftere kan tappe inn i det spacet hvor man ikke tenker, og hvor ting går mer av seg selv. Det er ofte at mitt konseptuelle sinn har ideer for meg, og ting jeg skal gjøre den dagen, og jeg kan føle at det er anstrengende når jeg setter gang. Hvis en kompis eller venninne inviterer meg på feks en båttur den dagen, sier jeg ja selv om jeg hadde en plan for dagen. Ihvertfall nå i sommer. Det er fordi jeg får noe igjen for det. En opplevelse som kan fylle på sjelen, som igjen gjør at man fr inspirasjon og motivasjon til å jobbe. Selv om Inspirasjon og motivasjon kommer fra en selv (innenfra), tror jeg vi mennesker er ment til å bevege oss, gjøre ting, og ikke bare de samme vanene hele tiden. Det kan lett gjøre at man blir seriøs også glemmer man å trives, og leke oppi det hele.

I dating

I dating sammenheng, er vi ofte litt på alerten, men etter noen dates med samme person, slapper vi mer av, og føler oss tryggere. Samtalen flyter bedre, og man har god kontakt. Det samme prinsippet gjelder i produsere noe, man slutter å tenke, fordi man slutter å stresse. Når dette skjer, er det lettere å følge våre spontane påfunn, som kun kan komme fra et mer åpent sinn. Vi gjør det oftere bedre, når vi følger våre spontane påfunn istedenfor å følge våre konstruksjoner. Når vi følger hjertet mer, og trives mer, bringer vi frem et helt annet resultat. I samtalene med klienter, hjelper jeg menneskene jeg jobber med, med å finne kilden til flytsonen, slik at man kan få enda mer kontakt med den delen av oss.

Kilden til flytsonen går på å forstå menneskets tilstand bedre, og vår indre kreative prosess. Derfor man kan si at de som gir faen, gjør det ofte bedre, enn de som tar ting veldig seriøst. Det er fordi de som ikke bryr som hvordan det går, tapper inn i kilden til det som er før form, og derfor går ting mer på strak arm, og man har da et mye åpnere sinn. Dette er å forstå menneskets tilstand dypere, for å forklare dette bedre. Når vi tar ting på strak arm, gjør vi det bra, og når vi planlegger alt for mye, gjør vi det som regel dårlig. Håper dette gir mening, og at du nå kan tappe fra kilden oftere. At du vet nå, at du har et dypere sinn, som ikke kan kontrolleres fra egoet. Man får mer kontakt med det i opplevelser, indre ro, samtaler med en transformative coach, alkohol kan frembringe det, gøy generelt frembringer det ofte, og noen ganger er man bare der. Jeg finner meg selv i være der oftere og oftere, ettersom jeg lærer mer om mitt eget sinn på et dypere plan.

Å gjøre uten å gjøre, er faktisk noe av det mest naturlige som finnes. Det er her vi får kontakt med vår naturlige læringskurve, som gjør at vi lærer i rett tempo, og bedre.


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress