Ærlig salg – hva er det?

La andre få vite om dette

Har du noe du er virkelig begeistret for, noe som er lett å prate om? Jeg har en lidenskap for kitesurfing. Det er det morsomste jeg vet for tiden, og det gir en utrolig frihetsfølelse. Det morsomste jeg vet er å trikse og cruise på bølgene. Jeg tok meg selv i å snakke om dette i lunsjen idag, og merket at dette her kan jeg snakke lenge og mye om. Lot merke i kroppspråket mitt og at jeg ble oppriktig glad av å snakke om kiting. Den andre som jeg snakket til ble veldig begeistret for kiting, og har nå lyst til å lære dette. Min intensjon var ikke å “selge” inn kiting til han. For å være ærlig, hadde jeg ingen intensjon, det ble bare en naturlig samtale. De spontane samtalene er de beste, og spesielt hvis det er et spennende samtaleemne.

Ærlig salg er en retning som jeg er i ferd med å skape nå hvor filosofien er at man ikke skal “prøve”. Det er ofte her stress og bekymring og de negative følesene kommer inn, når vi streber og prøver på ting, som vi ikke har lyst til engang. Hadde det ikke vært mye bedre hvis du bare gjorde ting du har lyst til å gjøre? Da blir livet mye enklere. Det er mange ting som vi sier ja til, som vi kanskje ikke har lyst til å gjøre. Som for eksempel når noen spør om du har lyst til å komme på en fest, også vil du egentlig ikke, men du drar allikevel. Som oftest er dette kanskje bra, men når denne noen er en person du ikke kjenner så godt, og det er kjedelig på den festen, så er det dumt.

Du har lyst til å avvise en kunde, men synes det er vanskelig. Det er ikke lett å si at jeg ikke vil at vi jobber sammen lenger fordi sånn og sånn..

Du har lyst til å avvise kunden av flere grunner, men hovedgrunnen er at dere ikke blir enige, og dere har ikke kjemi. Kunden krever altfor mye av deg. Så fort du får et signal om at det er noe som skurrer, anbefaler jeg å undersøke det med engang. Dette skjer forhåpentligvis tidlig i salgsprosessen. Du er i et dilemma hva gjør du? Du spør deg selv om du vil jobbe med denne kunden. Hvilket svar får du? Skurrer det inni deg når du tenker på det, eller føler du utvidelse og kreativitet?

Synes du dette var spennende lesning? Del i kommentarfeltet


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress