Hvor de beste ideene kommer ifra

La andre få vite om dette

Det er jo slik at vi alle ønsker bedre ideer oftere. Det er en metafor jeg liker å bruke som når man lagrer et stykke arbeid på pc, er det man har lagret på et sted. Det er ikke mulig å få tilgang på det, bare ved å gå til det stedet på pc. Derimot, når man lagrer det i en sky, via internett, har man tilgang til det overalt. Internett er alltid online, og vil alltid gi oss ferske svar, når vi søker. Det er faktisk slik vi mennesker er designet for å bruke sinnet vårt optimalt. Vi er som internett. Den eneste grunnen til at vi ikke regner med det vårt naturlige system, er fordi vi er oppdratt til å tro at vi skal gjøre det selv. Vi skal være pcen (hardware), som er metaforen for å gjøre det selv. Derfor tror vi ikke alltid på å være koblet på som internett.

Sannheten er at vi er alltid påkoblet online, vi er internett, men det er tankene våres som gjør at vi ikke klarer dette hele tiden. Derfor har vi masse ideer, og de fleste av dem kommer fra måten vi tenker på. De færreste av dem kommer fra, når vi er inspirert, når vi ikke tenker. Det er en grunnleggende misforståelse om hvordan vi bruker sinnet vårt. Et studium viser at det var et gründerfirma i USA innen teknologi, som hadde det som kultur, at hver gang de sto fast, så gikk de å gjorde noe annet. Det var innbakt i firmakulturen. Det fungerte veldig bra for å få nye ideer, for de skjønte at det lå utenfor deres kontroll når de beste ideene kom.

Min nye innsikt

Jeg fikk en innsikt her om dagen, at mine beste ideer kommer til meg, og ikke fra meg. Men hele livet har jeg trodd at de beste ideene kommer fra meg. De ideene som er mest inspirert kommer til meg. Akkurat som når jeg skriver nå, så går det automatisk. Ordene kommer til meg. Noen dager er jeg overveldet, fordi det er så mange ideer som kommer til meg på en gang, at jeg må skrive ned stikkord, for å fullføre alle de lange tankene på hvert sted. Kjenner du deg igjen? Ja, de bedre ideene kommer fra et dypere sted i oss. Dette dypere stedet er mer naturlig enn man tror. Det er derfor mange får så gode ideer når de er i dusjen. Det er fordi de lar den delen av seg som vanligvis tenker så mye, få ro, og derfor blir dypere ideene mer tilgjengelig for dem. De popper opp eller kommer til dem når de dusjer. Dette skjer med meg også.

 

Reflekter 

Reflekter gjerne på når du får de beste ideene dine. Er det i dusjen? Før var det når jeg tok en løpetur. Det er mange år siden. Nå kan det være når jeg er på treningsstudio, i badstuen. Når jeg ligger i sengen på kvelden rett før jeg skal legge meg. Noen ganger er jeg så inspirert at jeg våkner midt på natten, og må skrive ned ideen. Det er gjerne tidlig på modningen, mens jeg sjekker mobiltlf.

Det er en strøm av ideer som får komme når vi tenker som minst. Når vi har gitt opp, når vi lar oss få bli berørt. Når vi er helt inne i noe, en film, kanskje. Jeg er på stranden som på bildet, og ser ut, kan jeg komme i en resleksjonsstilstand. Det er fordi jeg tar meg selv og tankene få slappe av som regel når jeg er på stranden.  Det er bra, og det er her jeg føler på takknemlighet og samtidig kan få noen veldig gode ideer.  De beste ideene kommer derfor til oss, og ikke fra oss, og derfor kan vi egentlig slappe helt av. Hverdagen går videre, og det er ok å vite, at akkurat denne delen, er utenfor vår kontroll. Som det meste egentlig er. Kjærligheten for eksempel.

Å bare komme på ting 

Å skrive i flyt fungerer på samme måten. Man forsøker ikke å bli ferdig med å skrive. Man forsøker å gå inn i det, virkelig glemme seg selv og alt, og virkelig involvere seg i skrivingen. Det er ved denne måten å skrive på at man plutselig kommer på ting.


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress