Connection

La andre få vite om dette

Hva er connection? Jeg har snakket om dette emnet siden 2008 hvor jeg følte en dypere connection med kundene mine på Quality Gardermoen hvor jeg jobbet som salgssjef den gangen. Hva vil det si å føle seg koblet til andre mennesker? Hva vil det si å være 100 % tilstede? Visste du at denne gaven har vi alle naturlig? Jeg snakker ikke om å koble på et nivå hvor jeg tenker at “nå er jeg tilstede og lytter til hva denne personen skal si”. For da blir det en ting vi gjør, også venter vi mens vi tenker ut hva vi skal si. Da kobler vi ikke. Da føler vi ikke essensen av hvem vi virkelig er som en del av alt.

Den type connection jeg snakker om er dypere, hvor vi har et klart sinn og hvor vi lytter til personen som om de er den eneste som betyr noe akkurat nå. Men vi lytter også ikke bare til ordene, men til hva er det denne personen faktisk prøver å si. Vi klarner tankene våres og stiller oss helt åpent til hva den andre har å si og når personen tar en pause som om tom for ord et øyeblikk, venter vi litt til.

Når vi er connected fanger vi opp noe helt essensielt som er unikt for hver enkelt av oss. Vi fanger opp noe som bare vi kan høre. Når vi er connected så tjener vi, noe som gir en følelse av at vi får mer energi og livskraft. Den samme følelsen får vi når vi hjelper andre, hvor fokuset går vekk fra oss selv og på den andre.

Det vi glemmer er at vi alltid er connected, det er bare tankene våres som står i veien for vår connection. Et eksempel på dette er på et jobbintervju hvor den ene kandidaten er stresset under intervjuet og tenker på hva som er lurt å svare og redd for å si noe galt. Den andre har et klart sinn som lar det som kommer få komme av seg selv, og vet at sin egen trygghet er rett under nesa hans. Hvem tror du får jobben? Den som er stressa og redd for å svare feil eller han som har et klart sinn?

Faktisk det beste salgstrikset jeg vet om er å ha et klart sinn. For har du et klart sinn, kommer svarene til deg, du lytter bedre, og du fanger opp behovet til kunden din. Når du har et klart sinn, kobler du med den andre personen og gir den andre personen tilgang til å koble med deg. Det høres kanskje rart ut, men det er sånn vi er. Det er klart at hvis den andre personen er superstressa med masse tanker og du kommer inn rolig og avbalansert, vil man ikke alltid være på bølgelengde. Men du kommer til å bli forbløffet over hvor fort han vil bli roligere helt ubevisst, selv om han ikke har møtt deg før.

Hvordan får vi et klart sinn eller clear mind? Når vi stiller oss selv dette spørsmålet så betyr det bare at vi forstår det på et intellektuelt nivå, men sannheten er at vi alle har hatt et klart sinn mange ganger. Hvor er det kreativiteten vår kommer fra? Når vi synger i dusjen? Faktisk er det mange gode businessideer som dukker opp fra intet når vi dusjer. Andre ganger disse kreative ideene kommer er når noen av oss løper. Går en tur i skogen, spiller tennis, uken før vi skal på ferie, i ferien, når vi dagdrømmer, når vi ser ut i sjøen. Nye ideer kommer alltid, vi vet bare ikke når.

Jeg har hørt at man blir mer kreativ på morningen, slik at ved å stå opp tidlig som for eksempel 5 eller 6 på morningen og starter å jobbe, får man en elv av kreative tanker. Nå sitter kanskje du og tenker at du ikke er en morgenperson. Andre får et kreativt utløp på natta når de våkner opp av en spennende tanke eller ved at de ligger å halvsover. Poenget er at disse ideene kommer fra et sted, en kilde som vi alle er en del av. Når vi kobler med andre mennesker på et dypere nivå, er vi nærmere denne kilden. Faktisk når vi kobler med oss selv, er vi der også. Det er derfor så mange mediterer idag fordi de vil nærmere den følelsen.

Når jeg connected på denne måten med mine kunder i choice, så forsto jeg hvorfor jeg var i salg. Salg ble gøy, uanstrengt, og jeg fikk mer energi av å møte folk. Kundene kom tilbake til meg på grunn av den kjemien vi fikk. Jeg var ærlig og sa ting som det var istedenfor å “skjule” ting som kunne slå feil i forhold til et salg. Men poenget her er “connection”. Gå ut og møt mennesker. Vær tilstede i egen kropp og legg vekk tankene om å prestere. Bli den beste du kan på å være tilstede. Den eneste som betyr noe akkurat nå er den personen foran deg. Ikke vær så seriøs, men lek. Fordi livet er enklere enn det vi tror.

Når vi er connected lytter vi og hører kundens behov og kan respondere på det. Når vi er connected og har et klart sinn kommer vi fra et sted hvor det ikke er så farlig om kunden blir kunde. Vi kommer fra et sted med kjærlighet hvor vi tar kontakt av nysgjerrighet. Hvor kaffemøtet blir en ny relasjon eller en ny relasjon og kunde. Faktisk er dette noe av essensen jeg lærer bort til mine klienter. De ser at det er ikke så farlig om de tar kontakt. Hva kan skje? De får masse erfaring og de lærer noe nytt om seg selv.

Det går opp for dem at følelsen av å bli avvist kommer kun fra en tanke. Når de forsøker nye ting som er utenfor deres komfortsone, respekterer de den tanken mindre og mindre og snart blir tanken så myk at de nesten har glemt det. Saken er at vi glemmer lett. Ser vi noen som dummer seg ut på gaten, er det glemt i løpet av 10 sekunder. Det samme er det når vi spør en kunde om vi kan få sende et tilbud. Enten sier de ja eller nei. Kanskje betyr nei for nå. Hva hvis de sier nei da? Neste, sier jeg da. Det kan være glemt i løpet av 10 sekunder. Hvis du vil. Men hva tenker den personen om meg da spør? – spør en kunde meg.

Skal du bry deg om det? Det er glemt i løpet av 10 sekunder. Hvis vi skal gå rundt å tenke over hva andre tenker om oss hele tiden, blir livet veldig slitsomt. Sannheten er at du gjorde dem en tjeneste og deg selv en tjeneste ved å stille det spørsmålet. Når du kobler, vet du når det er på tide å stille det spørsmålet. Du føler det. Følg følelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress