Det er bare vanetanker

La andre få vite om dette

Vanetanker 

Hvis du er som meg kan jeg tenke på ting, og ha uønskede vaner, og tanker. 

Denne artikkelen handler om vanetanker. Kanskje man tenker på ting gjentagende. Har jeg skrudd av ovnen? Eller sånne ting som angst tanker, og man dømmer seg selv for å tenke det. Som heis fobi, mørkredd. Eller gå under konstruksjons bygninger på gaten. Hva om hele ramler sammen, så man unngår slike bygninger. 

Eller kanskje man spiser for mye sjokolade. Man har et usunt forhold til mat. Man føler at man har dårlige vaner. 

Det er når vi gir de mening at de føles virkelige. Siden tanker og bevissthet er sammenflettet. Føler vi det vi tenker på. Når vi ser at tanker har en naturlig evne til å flyte videre av seg selv, at vi ikke trenger å gjøre noe med dem, at disse tankene kan få lov til å bare komme og gå. Av seg selv. 

Du er kanskje vant til at man skal jobbe med dem, prøve å kontrollere tankene, men det trenger man ikke. Det er faktisk noe som gjør at tankene får en større plass, og det ønsker man ikke. Det man ønsker er å ha tankene, at de kommer og går, og at man ser at mennesker er mentalt sunne i bunnen. At vi ikke er tankene våres. At vi er spirituelle vesener med menneskelige opplevelser. Hvis du ser på barn, går de fra opplevelse til opplevelse, uten å dømme seg selv. De forstår instinktivt at de er noe annet enn tankene sine. 

“If the only thing people learned was not to be afraid of their experience, that alone would change the world”- Sydney Banks. 

Sydney Banks 

Det var Teosof Sydney banks som oppdaget at vi føler våre tanker. Derfor når vi føler våre tanker, så blir det ekstra sterke når vi prøver å bli kvitt en vane også. Hvorfor kommer denne tanken tilbake? Også dømmer man seg selv. 

Se for deg bølger som er på vei inn mot stranden. De blir til en stor bølge, en stor form som ser ekte ut, før de krasjer inn mot stranden og blir til noe annet. Etterskum, og skjell fra stranden som fyker opp fra bunnen. Formen på bølgene forandrer seg hele tiden. Samme er det med våre tanker og vår tilstand. 

Når vi tenker sånne tanker som ikke er hjelpsomme for oss, betyr det ikke at de er noe mer ekte. Eller mer betydningsfulle. De har ikke noe mer substans fordi vi tenker på dem om igjen. Heller ikke at de kommer tilbake igjen. De er intern genert og er en del av vår menneskelige opplevelse. 

Vår naturlige tilstand er peace of mind og klarhet 

Du er ikke din menneskelige opplevelse. Vår naturlige tilstand, er peace of mind, klarhet, og uendelig med visdom. Vår menneskelige opplevelse skifter, så fort vi ser at det bare er en oplevelse jeg har akkurat nå. Vi alle har menneskelige opplevelser av og til av denne typen. Det er ikke noe vi trenger å ta seriøst. Har ingen større gyldighet. Det er bare en vane-tanke. 

Når vi gir dem mening at de blir større og vi blir redde. Samme er det med frykt tanker, de går også over av seg selv, når vi ikke gir dem oppmerksomhet. VI mennesker er spirituelle vesener, som har tanker. Vi er tenkende vesener som er en del av en større intelligens, som er ansvarlig for alt liv. 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress