La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Jeg hadde en fin prat talk) her om dagen med en klesbutikk som heter Fogg Gildeskål om hvordan selge bedre og om Your first meeting konseptet jeg har som er nytt.

Her kommer jeg til å dele med deg hva som kom ut av meg på dette møtet. Mye av det som kom ut av meg kom spontant ut, at ordene bare rant ut av meg, som er en god følelse. Jeg hadde forberedt halvtimen som ble en time eller mer, med en post it lapp, som jeg aldri fikk bruk for. Det var allikevel godt å bare ha forberedt seansen på forhånd bare med noen stikkord om hva som er lurt å tenke på i salg i butikk.

Condtitioning = frykt («trent tankegang» (mine ord) )

Det første som slo meg å snakke om var det jeg kaller for vår «trente tankegang», altså vår frykt. Vi kan ofte holde oss selv igjen i alle situasjoner i livet, pga at vi frykter noe, fordi vi er kanskje redd for å ikke bli godtatt, redd for å si noe dumt, frykten for å bli avvist, og det kan være at man tenker at man ikke er i slaget, så jeg holder meg selv igjen pga det, osv. Derfor ba jeg alle si noe om seg selv, som en øvelse for at de er i sentrum, ta plass, selv om det er ukomfortabelt. Det er en fin følelse som tar oss som ikke er så glad i stå på scenen, litt utenfor vår komfortsone, hvilket er bra. På den måten ble jeg også litt bedre kjent med gjengen. Jeg kjenner to av gründerne der fra før, og derfor jeg fikk oppdraget. Holder til på Grünerløkka i tilfelle du lurte.

 

Vår trente tankegang som er et annet ord for frykt og dette med å holde oss selv innenfor vår behagelige grense, er det som på engelsk heter conditioning. Det å være stand selger, krever at man er litt «dum» på en måte fordi man ikke kan bry seg om alle de som ikke vil snakke med deg. Ikke dum som i hjernedød, men ha et sinn som gjør at man kan glemme fort og at man bryr seg lite, om det som skjer. Man kan også bry seg om det som skjer, men allikevel fortsette med det selv om det er ubehagelig. Å ha masse mot, eller ha mye vilje (hjerte).

For det som er viktig i salg er å ha en god menneskelig kontakt, snakket jeg med dem om, og da handler det ikke om deg, men om dem (kunden). Man glemmer ofte å være til service for noen fordi man tenker for mye, eller man gjør seg selv liten. Man holder seg selv tilbake istedenfor å spørre: «Hva kan jeg hjelpe deg med?» eller noe som enkelt som: «Hei, hvordan går det? Har du en fin dag?». Dette er enkle spørsmål å stille kunden. Helst bør det komme fra et velmenende sted, at man vil personen eller gjengen foran seg godt. Vi får god connection, når vi ikke tenker, og når vi bare flyter med i øyeblikket. Dette er flytsonen som jeg ofte snakker om flere steder.

Bryr deg for mye om utfallet? 

Det andre jeg snakket om var dette med at vi kan ikke ha en agenda, når vi snakker med mennesker. Agendaen kan ihvertfall ikke bety så mye at vi mister oss selv. For når det betyr for mye for oss at vi får til det og det, connecter vi ikke, og vi mister alle idene vi trenger på veien. Feks: Hvis jeg har et mål om at jeg skal booke 10 kundemøter idag, og skal på død og liv klare det, så connecter jeg ikke. Makes sense? Hvis det blir for viktig for meg at personen foran meg skal kjøpe, da handler det ikke om service lenger. Ekte service handler om å være til hjelp for noen, og gi dem tilstrekkelig med tid til å ha sin beste tenkning i øyeblikket for å ta sin beste avgjørelse. Om de må komme tilbake til deg, bra. Det betyr bare at det henger løst i luften, og at vi ikke vet enda. Mange situasjoner blir slik og det er slik det må være.

Jeg snakket også om at når mennesker er mottagelige for å høre på oss, kan de ihvertfall være i stand til å vurdere ditt tilbud. For å få dem i bedre stand til å være mottagelige, handler om å være interessert i dem, og ikke ha en følelse selv om at det er så viktig det her. Folk merker når vi er genuine, og når vi er opptatt av dem og ikke oss. Om de er mottagelige, og det merker man, så kan man presentere det man har. Hvis man mener oppriktig at det man har å tilby kan være noe for dem, så kjør på. Om de sier nei, er det lov å spørre om de har lyst å forklare hvorfor de sier nei, og da er det ofte av helt gode grunner. For har man virkelig fått en god connection og kan tilby noe som er virkelig bra og spennende for kunden, som potensielt kan gjøre livet deres bedre på noe vis, får man ikke gjort noe mer. Da er det bare gå derfra med et smil.

Vår trente tankegang kan ofte gjøre at vi blir redde for å spørre, for å være oss selv med personen foran oss, for å si det som det er, og for å virkelig connecte. Man kjenne på at man har dårlig tid, som også er et dårlig utgangspunkt for å bli kjent med et nytt menneske, og finne ut hva de egentlig vil, og trenger. Hvis man spør av service og fra hjertet, selv om man har frykt og vår trente tankegang (conditioning) står i veien. Hvis man går bort til noen på gaten man vil snakke med, fordi man blir tatt av inspirasjon, istedenfor våre begrensede tanker. Hvis vi vet at det handler ikke om oss, neste gang noen sier det ikke passer for dem. Det bare passet ikke for dem, og det er ikke noe vi trenger å ta innover oss, som vi ofte kan gjøre med conditioning (frykt).

Kommer mer om dette, men del gjerne om du synes dette var bra :). Michael

 

 

 


La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •