Universale sannheter vs personlige tanker?

La andre få vite om dette

Vi kan ha noe som er sant for oss, men det forandrer seg, det vi kan kalle for en øyeblikkelig sannhet, noe som er sant for oss i øyeblikket eller for en stund. Det er noe som er sant for oss, men samtidig er det en illusjon. Skal forklare dette nærmere.

Hva er egentlig en sannhet? Sannhet er noe som alltid har vært og som alltid kommer til å være. Det er noe som er sant for alle mennesker. Som for eksempel at vi har tyngdekraften. Slipper vi en gjenstand, faller den ned hver eneste gang.

Vi kan forandre oss

Det som er greit å vite med dette er at vi lever i mange illusjoner. I det ene øyeblikket liker vi ikke rødbeter, i det andre øyeblikket liker vi det. Noen liker ikke å lage mat, en dag forandrer det seg, også kokkelerer de og har det gøy. Konflikten som vi hadde for et par dager siden ble plutselig glemt.

Noe som er sant for meg, er at jeg elsker å coache mennesker. Hvor lenge jeg kommer til å gjøre det, vet jeg ikke og det er helt i orden. Det er noe jeg tror jeg kommer til å gjøre resten av mitt liv, men det er noe jeg tror nå.

Høyere eller lavere sted

Universale sannheter er noe som er sant for alle, for eksempel at vi alle ble født inn i en høyere bevissthet. En høyere bevissthet er faktisk standarden. Det er en sannhet for alle mennesker. Når vi er litt ”off”, så er det bare slik det føles akkurat der og da. Vi kaller det for en illusjon fordi det er ikke noe som er varig.

Det som imidlertid ikke er lurt er å følge tankene sine når vi er på et lavt sted. Når vi er på et sted hvor vi har masse dårlige følelser, eller når vi har ”syke” tanke. Ikke begynn å analysere hvorfor vi tenker disse tankene. Det er bare tanker. Sannheten er at tanker forandrer seg hele tiden. Alt som skjer er at tilstanden vår forandrer seg, og vi kan oppleve noe nytt i neste øyeblikk.

Flere valg

Når vi kommer opp på et høyere nivå av følelser, eller en høyere bevissthet, har vi flere valgmuligheter. De tankene vi hadde tidligere mister sin relevans totalt.

Tanker i seg selv er ikke så viktige, så jeg går sjeldent til innholdet når jeg coacher mennesker. Jeg snakker sjeldent om det subjektive fordi det har ingen relevans hva vi tenker, men at vi tenker. Mennesker tenker hele tiden, sånn er det bare.

Vi er alle en tanke fra en høyere bevissthet, som også er en sannhet.

Av og til kan vi bli slått ut av vårt personlige tankesystem, eller hvordan og hva vi tenker på, men dette er bare en illusjon. De følelsen du har da, føles virkelig, men det er ikke sant.

Finner på et eksempel:

En tro som at jeg ikke er noe flink med mennesker, er veldig upraktisk, spesielt siden jeg liker mennesker og elsker å omgås dem. Bare vit at det er en tro som er en illusjon, og noe som er selvskapt! Gjennom en innsikt som er dyp nok, kan vi få nye tanker om oss selv, slik at de gamle forsvinner. Det blir som om, hvordan kunne jeg tro det om meg selv?

Hvorfor er dette så viktig?

Når vi ser hva forskjellen på en sannhet er og en illusjon, kan livet bli en lek. Man kan lage nye spilleregler fordi alt er en illusjon, bortsett fra det som er sant. Det som er sant for deg i dag, trenger ikke å være sant for deg i morgen. Det kan forandre seg.

Alt vi trenger å vite for å orientere oss gjennom livet er at når vi føler oss nede, så er det ikke sant, men det oppleves som sant.  Når vi er på et høyere sted, har vi gode følelser, og vi er kreative og det er sant. Det er greit å føle det vi gjør, fordi det gjør oss til mennesker.

Før trodde jeg at friheten var der ute, men sannheten er at friheten er inni meg. Når vi frigjør vårt sinn, får vi ideer, blir mer instinktive, og gjør gode valg. Å føle meg fri er en tilstand jeg er i, og handler mer om hva slags forhold jeg har til mine tanker. Nå som jeg ser dette mer og mer, åpner det opp for nye valg. Siden min perspepsjon av livet har forandret seg, ser jeg ting jeg ikke før ville sett. Standarden er hevet.

Kommenter gjerne under her hvilke tanker som oppsto når du leste dette.


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress