La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hvordan ydmykhet gjør en forskjell i samtaler med mennesker 

Jeg liker å se på meg selv som en begavet amatør i det å jobbe med mennesker. At jeg vet definitivt at jeg ikke vet alt, gjør meg ydmyk, og gjør at jeg faktisk får en bedre kontakt med folk. Det skaper en slags nærhet i det å ikke forsøke å være en ekspert, hvis gir mening. Hva kommer det av? Det vil si det å være ydmyk, og ikke tro at jeg med mitt lille hode vet alt? Det skal jeg forklare i denne artikkelen. 

Jeg lurte noen ganger på hvorfor min kompis  Eirik alltid hørtes så veltalende ut og når du vet når du hører på veltalende mennesker, får man automatisk tillit til dem, og det de sier høres bra ut, nesten uansett. Hvis man ikke bare lytter til innholdet men også til følelsen bak disse menneskene, kan vi oppdage noe annet. Noe som vi kan stole mer på, og det er følelsen. Du skjønner min kompis Eirik har aldri vært opptatt av å høres veltalende ut, men å si ting akkurat sånn som han ser det. Den selvtilliten bærer med seg også denne tilliten, og viser at man stoler på  seg selv. Han er også en ydmyk person, dvs at han er lite opptatt av sine egne tanker, men mer opptatt av personen foran seg, og det som eventuelt dukker opp i samtalen der og da. Ja du vet disse tankene som dukker opp fra intet.

Profesjonell vs amatør

Når man forsøker å være profesjonell skaper det en avstand, mens når man forsøker å være en begavet amatør, så skaper det nærhet.

Det vil si eksperter som fortsatt er begavede amatører, og jeg kjenner flere av de, gjør det veldig bra fordi de vet at de ikke vet alt. De er konstant nysgjerrig, og er interessert i den menneskelige samtalen, og ikke minst oppdage noe nytt selv. Det er grunnen til at vi hører noen foredragsholdere oppdaterer seg for hvert foredrag som gjør foredraget mer levende, ferskt, og ikke minst at man kan høre at foredragsholderen koser seg. Fordi han/hun snakker om noe som de bryr seg om.

Hva har det med saken å gjøre? 

Det betyr at det er flere ting som skjer når folk er mer ydmyke, og de kan være:

 • Folk bryr seg mer om hva de snakker om
 • Skaper nærhet til folkene de snakker med
 • Virker mer levende selv
 • Glemmer seg selv
 • Får innholdet til å gi mer mening
 • Man fremstår som mer troverdig fordi man er ydmyk i hva enn rolle man har
 • Nivået av inspirasjon og entusiasme stiger
 • Sånne ting som, det har jeg faktisk ikke tenk på før, og dette har jeg aldri sagt før, dukker opp oftere i samtalen
 • Folk er mer instinktive

Del eller kommenter gjerne på hva som skjer med deg 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 


La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •