Er navnet viktig?

La andre få vite om dette

Er dette med navn på en tjeneste viktig eller er det også funnet på?

Både og tenker jeg. Så lenge det er jeg som skal bære merkevaren over tid, vil jeg at det skal være et navn jeg liker. Åpenbart tenker kanskje du, men det vi ikke ser er at dette er bare funnet på. Dog, er det en illusjon jeg liker noe jeg skal forklare nærmere i denne artikkelen.

Navnet i seg selv har ingenting å si, så lenge vi lager god kaffe. Kaffe her er en metafor for det produktet/tjenesten vi skaper. Lager vi god kaffe, altså et godt produkt, eller leverer coaching som gjør en forskjell hos mennesker, er det mer enn godt nok. Det er coachen/practitioner/konsulenten/treneren som er unik, ikke produktet som gjør forskjellen, men hvor det kommer fra hos oss selv.

Produktet kan være unikt, men da konkurrerer vi bare om det samme, å gjøre produktene/tjenestene bedre. Jeg tror at når vi ser at vår verdi er bra nok, kommer produktet/tjenesten av seg selv, og vår praksis/business flyter bedre.

Når det er to bra navn hvilket skal jeg velge?

Når det er sagt, har jeg egne preferanser, som er funnet på selvsagt. Jeg liker at navnet er unikt, og at det ikke er tatt fra før. Dette er en regel som jeg har laget, og når jeg vet det er det lett å bytte ut denne regelen med en annen fremover.

Som for eksempel starter jeg og Katrine Nysveen en skole, som vi først kalte for Living from Mind, som starter til høsten. Jeg visste at Michael Neill hadde det navnet allerede, men jeg ville fortsatt bruke det.

Så sent som i dag morges kom det et nytt navn hos meg ut av det blå, og det er: Get over yourself. Navnet er veldig dekkende for det skolen leverer, men det er det andre også. Har det noe å si? Tror ikke det har noe å si og begge navnene føles bra. Forskjellen er at det ene er tatt. Michael Neill ville sikkert ikke brydd seg om det, men jeg tenker også at det er noe mer smak over Get over yourself.

For meg kommer håndverket først

Å lage god kaffe er viktigere enn navnet. Det er altfor mange med gode hjemmesider og som lager dårlig kaffe. Skal vi se bra ut utenpå, bør innholdet være bra. Dette er kanskje åpenbart tenker du.., og det er bra for det er ÅPENBART.

Allikevel er det så mange som har mer fokus på hvordan businessen deres skal se ut og hvordan businessen skal leveres, enn å ha fokus på selve håndverket sitt. I coaching hvordan lage et godt coachingprodukt istedenfor å møte mennesker og coache. Vi gjør det helt uskyldig, og jeg sier ikke at noe er rett eller galt. Bare en observasjon om hva som virker fornuftig for meg.

Jeg tror at vi har et ønske om å se bra ut, fordi vi vil det skal se ut som at vi vet hva vi holder på med. Prioriteringsrekkefølgen er lett å glemme. Skal vi se bra ut først, eller hjelpe klientene først? Vi tror at det å se bra ut har noe å si, men til syvende og sist kommer kundene først når vi hjelper dem først.

Skal en bra nettside prioriteres foran god service?

Blir du god på det du gjør, bør du i hvert fall ha en god nettside. Dette er også åpenbart funnet på, for det er mange bevis på det motsatte. Allikevel ser jeg at det er fornuftig.

Det er mer fornuftig å ha en god nettside når vi faktisk lager god kaffe. Enig?

Føles navnet bra, kjør på. Utenom dette, tror jeg det er viktigere å holde seg til kjernen i det man gjør.


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress