Goodwill mellom mennesker

La andre få vite om dette

Jeg pleier å si at å oppdage noe nytt er en god ting. En av de tingene jeg har sett i det siste er at goodwill mellom mennesker er like naturlig som at barn elsker iskrem og godteri. Allikevel er ikke tilstanden til verden alltid slik, for menneskene i den finner stadig på ting og skylde på for sin misnøye.

Det var ikke bare en teori for meg, men noe jeg oppdaget i kroppen når jeg var i La Conner. Bortsett fra det faktumet av at vi konstant lever i følelsene av våre tanker til enhver tid som mennesker, så jeg noe fundamentalt. At alt jeg trenger å gjøre er å legge merke til når jeg ikke føler goodwill, eller når jeg ikke ser et annet menneske i et godt lys. Resten vil bli tatt hånd om.

Dette er noe som jeg ser ville være verdifullt for alle mennesker å oppdage. For da ville mennesker sett at følelser er noe som kommer fra dem selv, fra deres egne tanker i øyeblikket, og ikke den personen som akkurat gjorde dem irritert.

Det beste er om vi av og til kunne restartet oss selv og begynne å se de rundt oss med nye øyne. Bare det hadde vært en god start, og mange gjør jo det. Fordelen med å lytte på denne måten, er at det er ingen dømming der, og man har muligheten til å se noe nytt ved mennesker rundt oss, og samtidig ha mindre tanker om oss selv.

Et fredligere sted å leve 

Da vil verden etterhvert bli et fredligere sted fordi de beslutningene og valgene folk tar, tar de fra klarhet. De ville blant annet begynne å se tankenes rolle oppi det hele.

Menneskets naturlige tilstand er å se hverandre med ubetinget kjærlighet, føle indre velvære, og føle naturlig og frittstående selvtillit. Faktisk når vi opplever mistillit, sjalusi, hat, sammenligning, etc er noe av det mest unaturlige som finnes. Vi gjør det allikevel fordi det er en del av menneskets natur og det er helt uskyldig. Når man lærer om hva som skaper misnøye, kan man begynne å stille spørsmålstegn ved siden egen tilstand. Spesielt når vi opplever at verden er imot oss.

Goodwill mellom land 

Det samme mellom land. For at et land skal ha goodwill med et annet land, må man først og fremst se hvor opplevelsene våres kommer fra. Nemlig innenfra og ut og ikke utenfra og inn.

Det starter med å se at det man tror er en realitet, ikke er en realitet, men bare noe som ser sånn ut akkurat nå.

At vår egen virkelighet skifter hele tiden i takt med tankene. Uskyldig ønsker man å løse det som man ser på som problemer, men allerede her går man i feil retning. Fordi da navigerer man rundt i det som allerede er skapt, nemlig problemet. Man kan ikke løse et problem med den samme tanken som problemet ble skapt, referer til Albert Einstein. Man må ta et steg tilbake og se hva er det som er kilden til problemet.

Et enkelt eksempel.

Hvis livet ser vanskelig ut, hjelper det ikke å se mer i den retningen, for det skaper bare enda mer tanker for den personen. Personen vil også føle at det er noe galt med seg selv, siden det er så mye fokus på det. Når det i virkeligheten bare er midlertidige “tanke-problemer”. Et problem kan kun oppleves gjennom ens egne tanker. Derfor når tanken er sluppet, ser man ikke problemer lenger. Et annet ord for det jeg snakker om her, er et hopp i bevisstheten sin. Det som før så ut som et problem, er ikke lenger et problem.

Jeg sier ikke her at hvis man har pengeproblemer, så eksisterer de ikke. Det jeg sier er måten du forholder deg til pengeproblemet på er totalt funnet på. Det er derfor det finnes deprimerte milliardærer og lykkelige mennesker uten penger. Penger i seg selv er noe som vi mennesker har funnet på, men det er ikke ekte. Vi har bare bestemt at det er det som styrer verdens økonomi.

Tilslutt

Det er enkelt å ha goodwill og se folk og land i et annet lys, når vi forstår på et grunnleggende plan hvor følelser kommer ifra. En mangel på å forstå det, vil ha konsekvenser, og i verste fall føre til andre handlinger enn når vi forstår det.

Bildet er fra One Solution Global hvor jeg hadde et mini-intervju med Eirik om goodwill personlig men også goodwill globalt. Sjekk det ut på youtube og subscribe. Lurer du på hva One Solution Global gjør, gå til www.onesolutionglobal.org.

Legg gjerne igjen en kommentar

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress