La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En filosofisk artikkel, jeg blogger om kilden til klarhet i sinnet, menneskets natur på et dypere plan, og frittstående kjærlighet. Mange av artiklene jeg skriver er filosofiske, gjort bevisst for at du som leser skal få absorbere budskapet bak det jeg skriver, og slappe godt av i sjelen din. Noen ganger skriver jeg om mer sårbare ting, men mest trekker jeg paralleler ut på hvordan mennesker er universelt. 

Den ene dagen ser businessen min sånn ut, jeg er umotivert, lav energi, og uinspirert, og den andre dagen ser den helt annerledes ut. Jeg er full av inspirasjon, får gjort ting lett som noen kaller for flyt, og jeg ser masse muligheter. Tar man et dypdykk i sansene til folk, ser man sjelen det vil si sjelen er din bevissthet. Derfor ser businessen annerledes ut avhengig av hvilke tanker vi har. Businessen ser og er annerledes.

Jeg er ikke opptatt av å endre tankene til folk, men å heve forståelsen til folk, for da spiller folk livets spill annerledes. Ting som før så forutsigbart ut, ser ikke forutsigbart ut lenger. Ting som før var viktig for deg, er ikke viktig lenger. Omstendighetene er de samme, men tankene har endret seg. Overlatt til seg selv, gjør de det. Når jeg jobbet på Saga Hotel ifjor høst deltid, trivdes jeg med å få nye mennesker å jobbe sammen med, og trodde det dreide seg om det. Det er lett å tro på historier man lager seg, men tankene endrer seg. For nå som jeg jobber for meg selv igjen 100 prosent, ser jeg at det var ikke så viktig med kollegaer allikevel. Når det er sagt har jeg kollegaer i hele verden som jobber med det jeg gjør. Som formidler av denne forståelsen.

Det er lett å tro når vi spiller spillet, så får vi spillet til å dreie seg om en spesifikk ting eller et utfall. For selgere betyr det at får jeg salget, har jeg vunnet, men det er ingen læringskurve i å vinne. Det å vinne gir en midlertidig følelse som i beste fall varer i 48 timer. Jeg er ikke i spillet for å vinne, men jeg er i spillet for å spille. Hele poenget med spiller er at man ikke vet om man vinner. Verste med spillet er å tenke at jeg gjorde det bra på grunn av sånn og sånn, eller at man er blitt opphengt i utfallet. Vi mennesker gjør det ikke spesielt bra når vi henger oss opp i utfallet. Er det noe livet har lært meg, så er det svært lite som er forutsigbart. Dermed er det å trives og glede oss over det vi gjør i størst mulig grad, det beste vi kan gjøre. Det er også enklere, fordi vi er designet på den måten

Når det kommer til stykke, hva er egentlig forutsigbart? 

Bortsett fra praktiske ting som å sette på alarmklokken, eller planlegge dagen sin sånn nogenlunde. Det er ikke slike ting jeg snakker om, for slike ting kan være forutsigbart. Det er når ikke går som planlagt at vi blir testet på vår egen forståelse.

Siden vi aldri helt vet hvordan ting går, hvorfor være investert i hvordan ting går? Michael Neill sa på en lydfil at: «Følelsen av at vi er usikre forteller oss at vi er investert. At desto mer sikker du føler deg deste mindre interessert er vi i utfallet.» Oversatt til norsk med min oversettelse.

Hvis vi ser på de mest kjente grundere i medier, ser vi bare de tingene de får til, eller de tingene de mislykkes i, men vi ser aldri de tingene de prøvde og feilet i. Det er flere av de eksemplene enn det folk tror, men det er veldig lett å tenke at noen er født til å gjøre det de gjør, at de har en eller annen fordel, og flaks. Sannheten er ofte en helt annen, vi ser bare ikke alle de gangene grundere feiler. Vi vet aldri heller når vi lykkes, så derfor fortsetter vi å prøve oss frem. Til vi blir heldige og treffer.

Når noen treffer i mediene, er det lett å tenke at hva er deres oppskrift, men vi ser ofte ikke arbeidet som ligger bak, og at det handler ikke om at en oppskrift treffer alle. Det handler om at vi prøver oss frem til vi får flaks. Vi ser ofte ikke forsøkene som lå bak i lang tid før.

Følg dine ideer 

Det kan være lurt å følge ideene man har, og se hva som treffer. Hva skjer når man har mange ideer? Følg de som gir mest mening og forsøk. Den delen som går på resultater og utfall, trenger vi ikke å tenke på. For det er ikke opp til oss uansett.

En av grunnene til at jeg liker denne jobben så godt som coach, er  spillet. Jeg har aldri hatt en så utfordrende, men spennende jobb. Som er så variert, og veldig der at så fort jeg tror jeg skjønner noe, kommer livet og sier skjønn dette også. Også blir jeg dyttet på meg en annen utfordring. Jeg husker veldig godt når jeg startet denne samtalen i 2014, hvor laptopen min røk fordi jeg hadde sølt te på den. Den var jeg ikke veldig klar for, fordi det er jo arbeidsverktøyet mitt, og det å kjøpe ny pc var ikke så appelerende, siden den var ny.Jeg husker veldig godt hvilke følelser jeg hadde inni meg da. Da var jeg ikke akkurat det man kaller motstandsdyktig. Jeg kom over det, og og vi får alltid servert de utfordringer vi takler.

 


La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •