Hvordan få kunder via Facebook

La andre få vite om dette

Hvordan få kunder via Facebook

Av og til får jeg venneforespørsler på facebook hvor noen skal selge meg et produkt. De starter med å si hei, noen ganger venter de litt før de spør hvordan det går. Kanskje de til og med sender over en gratis pdf man ikke har spurt om, og det tar ikke lang tid før man blir invitert på en workshop som koster penger.

Det starter med en relasjon

Med en gang man gjør ”stealth” innrykk noe som er et uttrykk fra luftforsvaret, man sender inn piloter i døden, skaper man ingen relasjon eller nærhet. Det er nok ikke meningen at man skal ”selge raskt” for å få salg. Da er det bedre å ta seg god tid, ta et steg tilbake og få klarhet.

Jeg husker når jeg skulle selge julebord for Scandic Fornebu og banket på dører hos bedrifter for å levere julebordbrosjyrer. Det funker sjeldent ved mindre man er heldig og stormer ekstremt mange, da kan det hende man får noen henvendelser i etterkant.

Nærhet vs avstand 

En relasjon starter med nærhet. Folk vil bli kjent med deg og hvordan du er. Deretter vil de kanskje kjøpe noe, men det er ikke noe man forventer at vil skje. Forventninger kan være ødeleggende på den måten at vi ikke vet. Å skape connection handler ikke om positiv tenkning. Det handler om vår evne til å tenke mindre i øyeblikket.

Derfor kan det være ”tricky” å selge på Facebook. Hvordan de kan bli kjent med deg er opp til deg. Jeg blogger og har videoseminarer og videoblogger. Andre lokker med artikler, ebøker, og kanskje gratis temakvelder, og frokostmøter. 

Enkelte guruer gjør dette som en strategi for å selge et bestemt produkt i en periode. Det er derfor man av og til ser gratis treningsvideoer eller minikurs på nettet. Alt dette drives inn for at folk kan bli kjent med oss.

En relasjon skapes over tid og når den først har startet, har prosessen begynt. Vi må tillate oss selv og slippe kontrollen for å ”drive” folk inn. Relasjonsbygging er derfor ikke en eksakt vitenskap, snarere en kunst.

Etter hvert, vil folk kanskje dele det vi har skrevet om fordi det faktisk er bra. Vi får mailer og svarer på spørsmål. Noen ganger kan vi stille spørsmål direkte på facebook chat. På denne måten kan vi invitere folk på cafe og bli enda bedre kjent.

Får man et nei er det helt ok. Forskjellen nå er at folk vet hvem man er og har fulgt med en stund på ditt budskap. Det er ikke en eksakt metode for å selge på Facebook, men en ting vet jeg. Folk vil ha en relasjon først, og pleier man den relasjonen jevnlig, kan man få en ny kunde i andre enden. Hvis ikke er det greit også. Å skape gode relasjoner skal være morsomt, og hvis det ikke er det, bør man vurdere å gjøre noe annet.

For meg er Facebook fortsatt en kanal for å skape gode relasjoner og bli oppdatert på hva som skjer. Selv om dette er i sosiale medier, opplever jeg at folk vil ha nærhet versus avstand. Blir produktet for mye preget av at det ”selges nå” at man skaper knapphet, blir det fort ”hypet” og det forbindes ikke med nærhet som er en relasjon folk vil ha.

Jeg opplever også at hvis intensjonen er bra, blir det bra. Hvis det er preget for mye av ”force istedenfor source”, merker folk det.

Hva synes du?

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress