Hvordan komme ut av det å stå fast

La andre få vite om dette

Av og til står vi fast I noe fordi vi har kanskje noen forventninger om hvor fort eller hvor mye vi skal få gjort i løpet av en dag. Kanskje man har et mål om et stort prosjekt som å skrive en bok. Det kan være et mål om å komme igang med trening igjen, og man kommer aldri helt igang. Andre prøver å finne flytsonen, istedet sitter man i klisteret på noe på jobben. Eller begynner å tenke på en annen utfordring.

Hvis du ser for deg en elv, hvor det er pinner og grener som renner nedover elven, vil noen av disse grenene eller pinnene, stå fast i stener på veien ned midlertidig, og vil kanskje aldri komme seg helt løs, ved mindre man løfter grenen opp, slik at den får renne videre. Det er naturlig at man noen ganger står fast i noe, problemet er hvilke forventninger vi har til når ting skal løsne for oss igjen. Hvor lenge man selv tror det skal vare, og hvordan vi dømmer oss selv på veien fordi vi aldri kommer igang.

Man har kanskje tenkt at det store prosjektet burde man ha kommet igang med for lengst, men har unnskyldninger ovenfor seg selv, at andre ting står i veien.

Det er det at vi beregner hvor lang tid noe vil ta som er problemet. At vi dømmer tiden vi bruker på ting, som gjør at det stanser opp.

Kanskje det aldri løsner? 

Noen ting vil alltid stoppe opp, og andre ting vil alltid løsne. Hvis man vil se filosofisk på det, er det sant i menneskets natur, at det er sånn. Vi vet bare ikke når ting vil løsne, fordi det løsner ofte av seg selv. Andre ganger hjelper det å gjøre noe for at det løsner. Det at vi gir det en mening, om hvorfor det ikke løsner er kjernen til problemet.

Når vi slutter med det, og ser at det å stå fast er en del av vår menneskelige opplevelse, får vi ro rundt det. Når vi ser at det er ok å stå fast i noe, og at det kanskje aldri løsner, og at det er en del av livet, for det er sant. For det er ikke sikkert man blir ferdig med det prosjektet. Man kan tvinge seg ferdig, men det er vel ikke en måte å leve livet sitt på?

Jeg prøvde å skrive en bok en gang på denne måten, og det endte opp med at jeg måtte kaste 10 sider jeg hadde skrevet. Det var om salg og det jeg skrev ble så dårlig at jeg ville ikke vist det til noen.

Det er ok å henge ut i det å stå fast i noe. Det løsner når det løsner. 

 

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress