Hvordan komme ut av distraksjon

La andre få vite om dette

Det er et spørsmål jeg sitter og lurer på nå, mens jeg har min frokost på Monsiour Spoon i Canggu. Er det hun nydelige jenta som sitter til venstre for meg på et annet bord? Er det at tankene mine er i spinn? Jeg oppdaget da mens jeg ser på et onlinekurs, og merker at tankene er et annet sted mens jeg ser på onlinekurset. Så setter jeg på pause. Så starter jeg igjen, og jeg merker 4 minutter ut at jeg er distrahert. Jeg er ikke ordentlig inne i onlinekurset. Får virkelig ikke med meg det som blir sagt. Det er akkurat som når man vil ta et fint bilde av seg selv, så kommer liksom ikke smilet helt på plass. Det blir bare et tilgjort smil. Sånn smiler jeg nå. Sitter og lurer på hva modeller gjør når de hver gang på jobb skrur på det indre sjarmtrollet hver gang. På kommando. Det er sikkert noen av dere lesere som kan forklare meg hvordan man gjør det.  Saken tror jeg at man gjør ikke det. Man slapper av inn i det, ser for seg ting, og man går inn i den tilstanden man trenger å være i for å være sexy. For noen av dem er det sikkert veldig naturlig og er den fødte modell. Andre må jobbe med sitt indre følelse landskap for å connecte med fotografen. Vet ikke.

Måtte stoppe onlinekurset, og nå skriver jeg. Den samme vakre jenta sitter fortsatt på et bord til venstre for meg. Ovenfor. Med sine to venninner. Kanskje jeg ikke er så distrahert som jeg tror? Kanskje det har gått over?

Jeg hadde en lunsj igår med en venninne av meg hvor vi så over risåkrene her i Pererenan. Et vietnamesisk sted med flott utsikt og fantastisk mat. Hun ble distrahert av utsikten husker jeg. Av det vakre hun så, ja du ser det kanskje på bildet. Jeg tror at distraksjon også kan være bra, ihvertfall når vi blir blendet av skjønnheten. Vi prøver å følge normal struktur, mens det er noe annet som tar vår oppmerksomhet. Nemlig skjønnheten rundt oss. Du kjenner kanskje uttrykket å være “lost in thought”? For meg er det noe annet. Det er det motsatte av å være produktiv. Når man skriver for eksempel er man ikke lost in thought. Man bare skriver.  Lost in thought er det som skjer når man kanskje blir distrahert et øyeblikk. Tror det er viktig å ikke skrive så seriøst. Akkurat som livet, ikke ta livet så seriøst. Men det kan også være vanskelig. Man ønsker å være fri i tankene, men man er seriøs. Det er bare et skifte i tilstanden som skjer her. Når jeg er seriøs, merker jeg ofte en begrensning. Det flyter ikke. Man er opptatt av sine egne tanker. Motsatt når jeg er fri i tankene, føler jeg at ting flyter. Jeg tar ikke tankene mine seriøst. Det er lekenhet, og tillater meg selv å tulle mer, og kanskje være mer kreativ.

Jepp, du skjønner det. Jeg skriver meg ut av distraksjon akkurat nå. Det funker faktisk. Jeg leker med ordene og bare skriver. Hvor jeg vil med denne posten, vet ikke. Jeg pleide tidligere å følge en viss struktur når jeg skrev, ikke nå lenger. Nå eksperimenterer jeg med å se hva som skjer når jeg bare skriver. Det kommer forresten ut en gratis e-bok snart. Ikke vet jeg når, og ikke vet jeg hva den skal handle om. Jeg vet bare at den kommer snart. Det er deilig å skrive. Du vet, vi alle mennesker er født kreative? Jepp, jeg vet det er et ord du kanskje har definert på din egen måte, som noe som kanskje malere gjør, forfattere gjør, folk som jobber i reklamebyrå gjør. Sannheten er at vi er alle er kreative, og at kreativitet er bare et ord. En form som vi har valgt å kalle, noe som bare skjer når vi som mennesker skal uttrykke fra ingenting til noe. Fra formløs til form. Helt sant. Det betyr ikke at man nødvendigvis trenger å skrive en bok, eller male et maleri som er av høy klasse. Det betyr bare at vi alle er født til å være kreative. Om det så bare er å skrive en email. Det er fordi vi har den kreative prosessen inni oss, og den vil ut. Det er kanskje derfor vi også blir distrahert, så vi kan få nye impulser, hvile, eller restarte oss selv.

Vi er en del av en intelligens eller energi, som gjør mesteparten av jobben for oss, når vi bare setter oss ned og skriver.

Hater du å skrive julekort? Det er fordi du kanskje tenker at det er du ikke noe god på. Vet ikke. Det som skjer når vi ikke prøver, er at vi blir kreative. Det er en annen del av oss som tar over som jeg liker å kalle vår kreative kilde. Jeg kaller det også ofte livskraften vår eller intelligensen bak livet. Det er bare ord som betyr det samme. At det er noe annet som styrer. Vi er ikke piloten, vi er flyet. Det er positivt, så ikke tenk på det.

Den beste måten å komme ut av distraksjon på er å gjøre. Det er flere måter å komme dit på, men å gjøre er hovedpoenget. Bare start. Vi vil få hjelp av denne livskraften, denne kilden til kreativitet som vi alle er en del av, underveis. I skrive prosesser og i alle prosesser som har med kreativitet å gjøre.

Noen av dere vil sikkert tenke at det må være en struktur eller et poeng når man er kreativ, jeg tenker, bare kreer. Lek med det. Vil du bli god på noe, gjør det ofte. Bli god til å stå på hendene? Stå på hendene. Bli god på å tegne? Tegn. Bli god på å kjøre scooter? Kjør scooter. Osv.

Vil beklage på forhånd hvis du føler jeg er for filosofisk, ustrukturert, useriøs, hva enn du tenker. For meg er dette bare sunn fornuft og ting vi kanskje ikke tenker over. Er du distrahert, vær distrahert. Vi alle blir innhentet.

 

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress