Hvordan tjene penger

La andre få vite om dette

 

I business har vi en tendens til å tro at det å skape penger, er som å putte penger i enarmede banditter og dra spaken ned og vente i spenning for å se om vi vinner noen. Det er litt som i salg hvor vi legger inn sjarmoffensivene på forskjellige steder, men siden vi ikke vet noen ting om hvem vi skal selge til eller om det blir noen salg, blir vi stuck.

Vi jobber mer, og får mindre. Det føles som vi jobber mer mentalt, og får produsert mindre. Når vi jobber, så jobber vi, men du vet følelsen av å ha vært der hvor du jobber uten å bruke noe energi? Det noen kaller for nullpunktet eller flytpunktet hvor det skjer masse, men samtidig ingen tanker om det som skjer. Det føles uanstrengt og samtidig ubegrenset.

 Hva vil vi gro? 

Vi vil heller se på det slik; hva er det vi vil gro? Hvis man bygger et fundament på kvikksand, er det bare et tidsspørsmål før det hele faller sammen. Men derimot, hvis vi vet hva vi vil gro, er det bare å ta vare på det, gir det nok mengder med vann og sol, slik at den vokser under gode omstendigheter. Litt som med sinnet vårt at hvis vi gir sinnet vårt for lite stimuli som vi vet er godt for vårt sinn, da føles det som om vi visner inni oss, selv om det bare er tanker.

Hvis vi prøver å gro noe, men vet ikke hva vi vil skape, også får vi tomater, ja da er vi kanskje like langt.

 Lek vs seriøst 

Det minner meg om en historie om en jente som hadde det å lage tremøbler som en hobby. Hun gjorde det bare fordi hun syntes det var gøy. En dag ville en venninne av henne kjøpe en stol av henne og betale for det. Men hun sa selfølgelig nei, du kan få den. “Men, jeg har fått så mye av deg, sa hun. Jeg har lyst til å betale deg for dette”. Det var da det gikk opp for henne at det kanskje var et marked for henne der ute. Hun satte igang å selge tremøblene sine, men bestemte seg for at det bare skulle være for gøy.

Denne jenta hadde en mann med god inntekt, og således var hun ikke avhengig av inntektene på tremøblene, men etterhvert gikk det bedre og bedre for henne, fordi hun lekte business.

Etter et par år var det så høy etterspørsel etter tremøblene hennes at hun kunne få en årslønn ut av det. Hun skaffet seg regnskapsfører, lagde forretningsplan, og hjemmeside. Hun gjorde alle disse tingene hun hadde blitt lært at man skal gjøre, men det som før var en hobby, føltes ikke som en lek lenger. I og med at hobbyen hennes hadde gått fra å være en lek til en business, dalte salgene hennes. Hun gikk fra å ha det gøy til å bli seriøs.

Lykke og suksess har ingenting med hverandre å gjøre 

Når det gjelder business er det sunn fornuft som alt annet. Med en gang vi forstår at lykke og suksess har ingenting med hverandre å gjøre, at selv om jeg selger, er ikke grunnen til at jeg føler meg bedre akkurat nå. På samme måte andre veien, hvis jeg ikke selger, har ingenting med min lykkefølelse.

Hvis man vil tjene penger for å føle seg bra, går det tregere, og man vil ikke tjene så mye penger. Derimot vet jeg at jo bedre jeg føler meg, jo lettere er det å tjene penger.

Hvorfor tror du salgene hennes dalte? Del gjerne med oss under her 🙂

 

 

 

 

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress