Kunsten å leve

La andre få vite om dette

Har du hørt om Tony Robbins? Det er mannen som har seminaret Unleash The Power Within. Det er to store temaer som jeg husker spesielt godt etter å ha vært på seminar med han i mai 2011. Det ene handler om vitenskapen bak å oppnå suksess. Den andre handler om kunsten å leve. Du vil merke etterhvert som jeg skriver her hva jeg gløder mest for. Kanskje du også vil legge merke til hva som er viktigst for deg akkurat nå?

The Science of Achievement
Det å oppnå ting uansett hva det er, er ifølge Robbins 2011 bare en vitenskap. Sannsynligvis er det noen som har gjort det før deg. Det første jeg råder deg til å gjøre så fort du har funnet ut hva du ønsker å oppnå er å finne deg en rollemodell. Finn ut en eller flere personer som har gjort det før deg, ta kontakt med den ene personen først og spør om du kan intervjue han/henne. Modeller hva den personen gjør slik at du får samme resultat. Med å modellere mener jeg – hvordan kan du bruke det rollemodellen din gjør og gjøre om det til ditt eget? Finn ut det som er nyttig for deg og bruk det.

I neste fase vil det kreve at du tar “massive action”. Prøv forskjellige strategier til en av dem funker. Det viktigste her er at du forsøker til du oppnår ønsket resultat. Forsøk nye ting, men aldri forandre på målet ditt. Bare planene. Som Melanie Duncan sier:
“If the plan doesn’t work, change the plan but never the goal”.

The Art of Fulfillment 

Eller kunsten å være tilfreds og leve. En ting er å lykkes med alle ambisjoner og mål man har, det er en helt annen ting å lykkes i livet. Det er en kunst å leve akkurat som du vil. Jeg tror på at man kan ha alt og samtidig være lykkelig. Jeg tror på at man kan leve lykkelig uten materialle goder og med materielle goder. Det kommer helt an på hva som er viktig for deg. Det jeg har konkludert med etter å ha reflektert over The Science of Achievement og The Art of Fulfillment er at det ene trenger ikke å gå på bekostning av det andre.

Er du god på kunsten å leve?

Oppsummering

Mange mennesker definerer suksess innenfor det første området. Du har kanskje jobbet hele livet ditt for å bygge opp et stort selskap med masse verdier, men på veien så mistet du kanskje noe annet som betydde mer. Det er disse menneskene som oppsøker en lifecoach i slutten av førti-årene eller begynnelsen av 50-årene. Disse menneskene har gjort suksess i business og har mer enn nok med penger, men mangler noe annet.

Andre mennesker har så mye fokus på å leve her og nå og er sanne kunstnere av å leve i tilfredshet at de enser ikke å tenke på penger eller mål. Du har begge endene av skalaene men jeg mener egentlig at hvis du ikke er tilfreds med å leve slik du gjør, så er det kanskje ikke verdt det? Du lurer kanskje på hva dette har med den nye måten å selge på å gjøre? Det har en stor relevans.

Som gründer må du ta vare på deg selv først og dine følelser. For å være istand til å lede andre må du ha kontroll på følelsene dine. Det merkes fort på kontoret om du ikke har det bra. Jeg skal ikke gå så mye inn på dette nå, men vil bare si at når du tar vare på deg selv først er det lettere å ta vare på dine ansatte og kunder. Sunn fornuft ikke sant? Så kan jo du lure på hva jeg mener med å ta vare på deg selv først.

Hva mener du? Del i kommentarfeltet.

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress