kunsten å selge er å roe ned

La andre få vite om dette

Hvordan være der hvor du vet at du trenger å være for å få mer business?

For eksempel en klient av meg spurte meg hvordan kan jeg være avslappet i forhold til å få mer business, når jeg trenger mer business? Ved å roe ned salget svarte jeg da. Hvordan roer jeg ned da? Vel, alle har vel opplevd det slik at når vi prøver å få salg, nøler kunden mer – kanskje blir mer skeptisk til det hele, og det føles ut som de blir “pushet” til det. “Hvordan kan jeg være helt kul med det da” eller avslappet i forhold til det”?

Det er ikke noe vi gjør for å bli mer avslappet i forhold til det. Grunnen til at vi er stresset med å få salget er at det skjer mye oppe i hodet vårt da. Vi tar denne salgssituasjonen mer seriøst enn en annen hendelse i vårt liv. Men når vi roer ned, får vi tilgang til et annet sted å være, noe som vi individuelt vet følelsen av. Det er et fint sted inni oss.

Når vi har følelsen at vi trenger business, får vi ikke business. Det er universets ironi. Det er når jeg personlig tenker at det er ikke så farlig om det eller det skjer, at det faktisk skjer. Jeg opplever at jeg forstår/vet at mitt velbehag ikke har noe med om jeg får inn den kunden eller ikke, oppleves livet veldig godt. Kunden sitter der og opplever selv at hun vil kjøpe eller ikke kjøpe, og hva enn utfallet blir spiller ingen rolle. For det er ikke opp til oss.

Vi er nærmere salget når vi ikke prøver å selge

Jeg sier ikke at du ikke skal bry deg, jeg bryr meg om mennesker. Jeg tar bare ikke utfallet så seriøst. Det eneste jeg kan gjøre er mitt beste og det er å være meg selv og tro på det jeg gjør, men med en gang det vipper over på at jeg forsøker å ”overbevise”, da kan det hende at jeg ikke får salget.

Når jeg møter mennesker, er det fordi jeg er nysgjerrig på mennesker. Det å møte mennesker i introduksjonsfasen nå til at de blir klienter av meg, er morsommere fordi jeg ser på det med ferske øyne. Jeg leker mer og ler mer. Jeg er meg selv, jeg byr på meg selv, jeg er i øyeblikket. Vi kommer til et punkt hvor de spør hva jeg driver med, og da deler jeg med dem hva jeg gjør. Da blir de nysgjerrige, også blir jeg nysgjerrig på de.

Det er ingen steder her hvor jeg tenker på ”hva er det som er riktig å gjøre”? For det er ingenting som er ”riktig”. Det finnes ikke noe annet enn øyeblikket og at det er universet inni oss selv, som mer eller mindre serverer oss ”klare tanker”. Det er bare oss selv som vet hvordan det føles.

Uansett hva du gjør, er det perfekt. Det kan ikke gå feil. Når vi kommer fra et ubegrenset sted, gjør vi bare det som faller oss inn, og da treffer det. Dette skjer når vi roer ned. Selv om salg er funnet på, er dette det jeg vil kalle det nærmeste beskrivelsen til kunsten å selge, eller kunsten å være.


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress