Nordmenn og smalltalk

Er det sant at nordmenn er dårlige på smalltalk? Denne artikkelen handler mest om en ny forståelse av menneskesinnet, og ikke nordmenn og deres vaner. Så er du advart.

Jo flere som sier det, jo mer sant blir det, men det betyr ikke at det er et faktum. Hva er det som gjør at vi får litt sperre for å slappe av og være oss selv, med en gang det er nye mennesker inne i bildet. Jeg snakker ikke for alle nå, men mange påstår at de ikke liker smalltalk, men allikevel ser jeg rundt meg og alle driver med det. Koser seg til og med også oppi det.

På samme måte som vi sier vi er dårlig på smalltalk, sier vi er dårlige på å selge. Hvordan vet vi det? Faktumet er at vi vet egentlig ikke det. Vi blir stadig vekk overrasket over hva vi får til og gjør som mennesker.

Smalltalk og hvordan man kan få et nye tanker om det 

Når jeg småprater med folk, så bare skjer det egentlig. Jeg er ikke opptatt av hva jeg sier, og egentlig tenker jeg overhodet ikke på meg selv midt oppi det. Jeg bare er og koser meg. Det er noe annet når jeg skal på et event hvor jeg vet at det er mye muligheter for å møte spennende folk, og kanskje finne samarbeidspartner. Ikke sikkert jeg er så avslappet da. Samtidig vet jeg at i løpet av tiden jeg er der, eller tidligere har jeg en egen evne til å komme over meg selv. Det har alle mennesker, uten å vite det.

Hva jeg prater om og sånne ting er ikke så viktig, jeg er bare meg. Jeg lar heller ikke tankene mine om slike eventer ta så mye plass, for da vet jeg at jeg kan få litt sperre. Som oftest har jeg en egen evne til å kose meg på slik eventer og kanskje få noen nye kontakter på veien. Så lenge jeg ikke har fokus på slike tanker om event og at småprat er kjipt, glemmer jeg tankene.

Vi mennesker er designet for å ikke ha så mye stress og laget for å komme over oss selv fortere enn det vi gjør. Det kan se ut som vi føler omstendighetene våres og at livet kommer utenfra og inn, når livet i realiteten skjer innenfra og ut. Sansene våres får det til å se ut som at vi føler eventet med utveksling av kontaktdetaljer, men vi føler egentlig vår egen tilstand i øyeblikket. Som skifter. Så fort du ser et glimt av det jeg sier om at du føler tankene dine eller ditt eget menneskesinn i øyeblikket, er du på vei til å føle deg bedre. Dine ideer om mingling, småprat, selvfokus, forsvinner, mens nye løsninger, tanker, og indre velvære er nå tilgjengelig for deg. Disse følelsene jeg snakker om her er naturlige og slik vi er designet for som mennesker.  Vi er ikke designet for å ha kontinuerlig stress, men designet for å ha kontinuerlig følelse av indre velvære og nye tanker. Stress iblant det er ikke til å unngå, vi er mennesker, men vi har muligheter til å komme over oss selv fortere. Denne muligheten oppstår når vi ser at det eneste vi noengang vil stå ovenfor er tankene våres. Dette er grunnen til at jeg snakker om en ny forståelse av menneskesinnet og tankenes rolle med de jeg jobber med. Ta gjerne kontakt om du vil høre mer om dette, og hvordan du kan få et annet forhold til opplevelsene dine.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *