Et nytt blikk på frihet

La andre få vite om dette

Hva er frihet?

Friheten til å si og tenke det jeg vil? Til å reise hvor jeg vil? Friheten til å velge. Selv om det kan se ut som vi får frihet fra våre omstendigheter, er frihet en tilstand. Fordi babyer ikke har laget seg så mange tankevaner og måter å tenke på enda, er sinnet deres som regel helt i fri flyt. Forskjellen på oss og en baby, er at vi vet ikke at dette med å ha frihet, er en naturlig tilstand.

Hvis friheten kommer innenfra, hvorfor reiste jeg til Bali da? Fordi noen ganger trenger man en forandring. En venn av meg som heter Kjetil sa til meg idag, at jeg er jo blitt en verdensborger. Tenkte ikke på det før han sa det, men det stemmer kanskje.

Ikke bare ta mitt ord for det. Se i ditt eget liv. Se på de tingene som du tror gir deg frihet. Kan du ha en følelse av frihet, uten disse tingene? Ikke sikkert svaret ditt er ja, og det er helt greit. Jeg snakker om dette i forskjellige forum blant annet her i Canggu i disse dager, fordi jeg synes det er et viktig tema. Frihet er noe vi eier og ikke leier. Det er synd å måtte være avhengig av å gjøre ting for å få frihet, når det kun finnes en type frihet. Det er den som kommer fra en selv, når tankene våres får legge seg. Vi er født frie.

Kan ting gi oss frihet, som penger? Svaret på det er at vi føler tankene våres. Vi føler ikke penger. Vi føler ikke ting. Vi føler tankene våres om forskjellige ting. Når vi lar tankene våres få roe seg av seg selv, har vi denne mentale kapasiteten for frihet igjen. Det er så simpelt. Det er som å stå på en surfebølge helt ut. Det er metaforen for livet. Å forstå tankenes natur er viktig.

Det er helt utrolig hvor mye realiteter vi mennesker skaper oss rundt ting. Derfor er jeg så inspirert til å dele forståelsen rundt hvordan vår naturlige tilstand fungerer. Vi føler ikke ting, vi føler tankene våres i øyeblikket. Når vi forstår dette, ser vi også når vi står fast i tankene våres. hvis vi står fast, er det bare å gå å gjøre noe annet. Som laptop og telefoner trenger system-restart, trenger vi mennesker det samme. Vårt sinn opererer bedre når tankene får flyte helt fritt. Som når radiosignalene er veldig gode.

Vi har vårt personlige sinn og vårt upersonlige sinn. Det er i det upersonlige sinnet vi er mer kreative og frie. Det er her vårt kreative potensiale kommer ifra. Vårt potensiale til å tenke optimalt fritt. Det siste har jeg aldri sagt før. Det er helt riktig, du og jeg har et potensiale til å tenke optimalt fritt.

Det er flere måter å komme dit på. Av min erfaring er det å hyre en coach eller flere noen av de beste investeringene man kan gjøre. Jeg har selv gått i lære hos flere og blant annet et mentorship program hos Pransky & Associates.

Det er tre universale prinsipper om hvordan vi har en opplevelse. Livskraft, tanke, og bevissthet. Jeg er i live, som er livskraft. Jeg er et tenkende vesen, som er tanke. Vi er tenkende vesener på denne jorden. Jeg er klar over at jeg har en samtale med en annen person. Jeg er klar over at jeg skriver til deg akkurat nå. Det er bevissthet. Det er vårt sansesystem rent praktisk sett, som gjør at vi har bevissthet. En høyere bevissthet, er høyere tanker. Et skifte i bevisstheten, er når noe forandrer seg helt for en. Plutselig kan man stå på en scene. Du kan plutselig gjøre ting du ikke kunne før. Denne innsikten forsvinner ikke. De tre prinsippene er en beskrivelse av hvordan livet fungerer. På samme måte som vi alle vet at vi har frihet instinktivt, vet vi også instinktivt at vi har livskraft. At vi er livet i seg selv. Det eneste som står i veien for at vi får mer drahjelp av denne livskraften, er våre egne tanker. Et annet ord for livskraft er vårt kreative potensiale.

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress