La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg skal fortelle deg en liten historie om en gutt som hadde en drøm. Han ville finne ut hemmeligheten bak å bli lykkelig og fikk høre at han måtte oppsøke den vise mannen oppe i Sivana. Så gutten reiste dit og der så han et svært palass. Han så vakre gjenstander og vakker natur rundt seg. Gutten så sverd på veggen og så de vakreste maleriene han hadde sett. I tillegg var det vakre mennesker som gikk rundt i palasset inkludert tjenere. Gutten ble stående og bare se på alt.

Da den vise mannen kom ut møtte gutten han med et blikk før han måtte se ned. Det viste seg at denne vise mannen hadde en sterk utstråling. Det har kommet meg for øre at du er her for å finne ut hemmeligheten bak å være lykkelig, sa han til gutten. Det første jeg vil at du skal gjøre før vi kommer til hemmeligheten er at du tar denne teskjeen med olje oppi og går rundt palasset. Gutten gjorde som den vise sa, og mens gutten gikk rundt i dette vakre palasset, glemte han oljen i teskjeen.

Da han var tilbake igjen til den vise mannen så sa den vise at oljen er jo borte. Det så ikke gutten før nå. Gutten hadde vært altfor opptatt med å få med seg alt det vakre i palasset og alle gjenstandene han så, at han ikke klarte å følge med på skjeen. Den vise sa til gutten at denne gangen så vil jeg at du skal ta deg en ny runde og denne gangen ble teskjeen fullt opp med olje. Slik at oppgaven ble vanskeligere. Denne gangen er det svært viktig at du ikke søler ut oljen i teskjeen.

Gutten hadde gått rundt palasset og tilbake til den vise mannen. Han hadde ikke sølt noe olje ut av teskjeen. Den vise spurte om gutten hadde lagt merke til de usedvanlig fine sverdene. Den vise spurte gutten om han hadde sett solnedgangen fra øst på veien eller lagt merke til de vakre dyrene. Gutten hadde ikke lagt merke til noe av dette fordi han hadde vært altfor opptatt av å ikke søle ut oljen i teskjeen.

Denne gangen sier den vise. Du kom hit for å lære oppskriften for å bli lykkelig. Her er oppskriften. Hvis du klarer å gå igjennom livet å få med deg alt det vakre rundt deg, og samtidig ha et øye med teskjeen med olje i uten å søle det ut, da vil du ha et veldig godt liv.

Er du Paulo Coelcho fan? Det er mange år siden jeg leste Alkymisten, men denne er en av historiene som sitter igjen. Denne historien forteller meg blant annet at vi har et ansvar for å gjøre livet vårt godt.

Økologi i salg
Derfor er økologi i salg så viktig. Økologi i salg er ikke annet enn at du vet om målet du har satt for deg føles riktig ikke bare for deg, men også for dine omgivelser. Først og fremst er salgsmålet ditt en tilverdi eller en fraverdi? En tilverdi er når du kjenner at det tar fyr under føttenee dine og du begynner å løpe mot målet. Det er det jeg vil at du skal ha når du har et salgsmål eller et hvilket som helst mål. En fraverdi er når for eksempel jeg ville bli hotelldirektør en gang, fordi jeg ikke ville jobbe med bare salg resten av livet.

Ser du forskjellen? Nå som vi vet at målet ditt er en tilverdi, blir det neste å finne ut om målet ditt er helhetsorientert. Dvs. riktig både for deg og dine omgivelser. Det kan du kjenne på og teste. Er det positive eller negative sider ved å nå målet. Hvis det er positive, så vil det være med å skape deg medgang på veien. Du vil ta i bruk en del av hjernen din som gjør at du fokuserer på det som er viktig og du kan gjøre det med god samvittighet.

Det finnes forskjellige metoder og verktøy for å finne frem til om det er riktig for deg. En ting du kan gjøre er å skrive ned hvorfor du vil ha dette målet. Hvis du kan lett komme på 10-20 grunner til hvorfor du vil ha målet – da er målet ditt riktig for deg også kalt et kongruent mål. Økologiske og langsiktige mål er de mest effektive målene vi har. Det gjør at vi blir tydelige og det gjør at vi kommer dit vi vil raskere.

Har du et godt mål for deg selv? 🙂 Del i kommentarfeltet.


La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •