Potensialet for kreativitet

La andre få vite om dette

På Professional Training i La Conner, som jeg var på nå for litt over en uke siden, var det en av deltakerne som spurte om dette med å roe ned. Han var ikke sikker på om han virkelig hadde følt på dette med å roe ned helt. Dette med når man tar livet helt med ro, og hvor de dypere følelsene er mer tilstede. Dette fikk meg til å ville dele en av mine innsikter i det siste om hvor dype innsikter kommer fra. For vi tror det kommer fra hjernen vår, altså den delen av oss vi bruker så mye av tiden allikevel. Egentlig kommer innsiktene bare til oss der vi er. Det kommer ikke utenfra og inn, men det kommer innenfra og ut. Det skjer bare. Det er derfor vi får noen av de beste ideene når vi dusjer. For andre, kan det være når de ser på tv, drar på friluftstur, i senga rett før de skal sove. Det er fordi at disse ideene kommer kun når vi roer helt ned. Når det blir helt stille inne i oss.

 

Ideene kommer til oss og ikke fra oss 

Jeg trodde det kom fra meg, men innså for litt tid siden at det kommer til meg. Fordi jeg legger mer merke til det kreative potensialet, kommer det oftere. Vi er designet slik at vi skal ha et åpent sinn, og bruke sinnet mer optimalt. Vi er egentlig ikke designet som mennesker til å bruke hjernen vår altfor mye uten å også bruke den viktigste impulsen av alle. Som er intelligensen bak livet. Vi er alle en del av den samme intelligente kraften. Det er en mye bedre ressurs for å få våre behov møtt, men noen ganger er våre tanker så fastlåste at vi klarer ikke helt å hente ellers Se vår kraftigste ressurs av alle. Ressursen som har en innvirkning på oss alle. Den gode nyheten er at alle har samme utgangspunkt for å få tilgang til den. Det eneste som står i veien for dette er tankene våres.

Det kan også være derfor jeg også har blitt litt mer kresen på hva jeg skriver for tiden, fordi jeg kjenner så godt forskjellen på når jeg skriver og fingrene går av seg selv, og når jeg prøver å skrive noe som er verdt å lese. Jeg merker derfor at jeg har blitt tryggere på skrivingen, og på en måte vet jeg at dette utvikler seg når jeg skriver oftere. Også i samtaler jeg har med klienter, lytter jeg fra dette kreative potensialet mer, enn fra det jeg allerede vet. Det har mer trekkraft i seg når jeg prater fra dette stedet. Ja dette er en dypere forståelse, men samtidig simplere enn det folk tror. Endringen kommer via innsikter, og det er varig endringer. Tankene vi ser endrer seg, og derfor blir det vi ser også annerledes enn før.

 

Som en kraftig prosessor 

Dette spacet jeg snakker om er noe som vi mennesker har tilgang på, bare at det er en annen del av oss selv, som er mye rikere. Alle har tilgangen på dette dypere selvet eller spacet. Det kan hende det kan virke som det er litt abstrakt, men det er ikke med intellektet vårt vi lytter med for å forstå eller fordøye dette her. Vi må føle det, og alle mennesker har muligheten til å føle mer. Lytte etter en følelse .Det er derfor jeg er så opptatt av å snakke og skrive om vårt kreative potensiale, fordi det er den delen av oss som er kraftigst, og som vi kan trekke de beste ressursene fra. Vi stoler ofte ikke helt på dette, fordi det er et område vi ikke helt forstår. Samtidig vil jeg bare si til deg at det er ikke noe å forstå. Det er ikke noe vi kan bruke intellektet vårt med for forstå. Det må fordøyes med hjertet og kroppen.

 

Man trenger færre enheter for å fylles opp

Tankevirksomhet gjør at vi må ha flere enheter for å virkelig trives og være tilfreds i en situasjon, det er derfor vi ser at vi drikker mer, og vi blir FOMO, og at vi ønsker å fylle inn dagene, for å slippe å være alene og tenke. Når vi forstår tankenes rolle bedre, er det lettere å være alene med tankene sine, fordi man har en dypere forståelse for tankenes rolle. Deres forbigående natur. Samtidig lærer vi om bedre tanker, og de bedre tankene og følelsene har vi når vi naturlig når vi forstår sinnet vårt bedre. Altså ikke hjernen, men det som gir hjernen kraft for å fungere. Den informerer oss når vi ikke tenker så mye. Når vi bare nyter livet. Paradokset er at når vi bare nyter livet, trenger vi færre enheter av ting å gjøre for å bli tilfreds i øyeblikket. Det vil si vi får mye ut av lite. Som jeg skriver nå, kommer det bare ideer til meg, så skriver jeg. Det tok litt tid denne gangen, men det kom. Det er ikke omstendighetene som gjør, det men jeg følger bare et indre navigasjonssystem, og det betyr at jeg også kan skrive hjemmefra. En annen måte å si det på er at jeg følger kroppen, eller hjertet.

 

Det er instinktivt 

Jeg håper du forstår litt mer hva jeg prøver å peke deg mot. Oppsummering. Alle har tilgang på intelligensen bak livet, fordi det er det som egentlig får oss igang. Det er det som gir oss kreative tanker, og som gir oss flyt, og følelsen av at ting er uanstrengt, og er kilden til hvor visdom utspiller seg. Visdom er et godt ord for det og visdom har mange farger og drakter, og fellesnevneren er at den alltid er god. Innsikter er alltid positivt, og utspiller seg veldig inspirert og håpefullt. Jeg vet at jeg bruker ord som har kraft bak seg, men det er også hele poenget. Fordi vi er vant med i samfunnet, og forstå ting intellektuelt, er det også nyttig å vite litt mer om hva det som fører oss alle sammen, og hva som er vårt menneskelige potensiale. Det er instinktivt og du kan føle det, og det er hele ideen. Ideen er å slappe mer av og nyte livet, og legge merke til hva som allerede er, istedenfor hva som ikke er.

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress