Referanser

Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle velge Michael som mentor, og det har jeg heller aldri angret på. Han har en spesiell evne til å få meg til å slappe av, han treffer spikeren på hodet gang på gang og han har en unik teft på både mine utfordringer og potensialet i meg og min bedrift.

Maiken Sneeggen
MediYogaterapeut og -lærer, fysioterapeut og Lærer MediYoga Kidz, DypIndreRo

Jeg har det siste halvannet år hatt gleden av å ha Michael Stenhagen som min mentor.

I likhet med svært mange andre, har jeg i store deler av mitt voksne liv slitt med å forsone meg med vonde ting jeg har opplevd tidligere i livet, og jeg har vært plaget av et evig tankekaos. Dette har også medført at jeg har fått diagnosen fibromyalgi, som gjør at kroppen min er full av smerter så og si alltid. Det medfører dårlig søvn og nedsatt funksjonsevne i hverdagen. Jeg grublet mye og hadde lett for å ta ting innover meg, noe som heller ikke var særlig nyttig, men ga meg en kropp full av stress og smerter.

Etter at jeg etablerte kontakt med Michael, har jeg sakte, men sikkert opplevd å få endringer i min væremåte og måte å reagere på. Noe som har bidratt til at jeg har blitt roligere, jeg grubler ikke så mye lenger, jeg tenker lite på gamle problemer og jeg sover mye bedre. Smerter har jeg fortsatt, men har lengre perioder av gangen hvor smertenivået er lavere enn før.

Prosessen har skjedd langsomt og nesten umerkelig, men litt etter litt har jeg selv innsett at endringer har skjedd. Selv om jeg i perioder har følt at «ingenting» skjedde, så har det likevel foregått endringer. Michael har en svært rolig og humørfylt måte å tilnærme seg problemene på, han vet å stille de riktige spørsmålene slik at klienten blir nødt til å være ærlig mot seg selv. På denne måten lar han klienten selv se hvor svaret er, hvor problemet ligger, og ikke minst hva klienten (meg)selv kan gjøre for å oppnå en endring i livet. Jeg forstår nå viktigheten av å være til stede i nuet, at livet mitt foregår akkurat her og nå.

Jeg har også deltatt ved tre seminarer som Michael har holdt her i Trondheim, og disse har tilført meg mye ny viten og innsikt i egne problemstillinger. Å delta ved slike arrangementer er svært nyttig, da man også får innblikk i andre menneskers syn på samme sak, og å få høre om hvordan de opplever/løser samme type problemstilling.

Michael Stenhagen har et behagelig vesen og inngir tillit. Han er flink til å «by på seg selv» under veiledning, noe som er kontaktskapende. Han gir omsorg og får klienten til å bli trygg i hans nærvær.

Jeg kan på det varmeste anbefale Michael Stenhagens tjenester til alle.

Annie Selberg

Jeg møtte Michael første gang sommeren 2017. Var nok på leting etter noe som bl. a kunne stilne tankestøy. Jeg hadde mye av det.
Ved å ha jevnlige samtaler med Michael stilnet tankestøyet, men jeg fikk mer på kjøpet. Innsikter jeg ikke hadde regnet med eller ikke hadde tenkt på som utfordringer i livet mitt. Dette oppsto egentlig av seg selv og det forundret meg.

Jeg har ansvar for mine tanker og ikke andres. Det var befriende. At det ikke finnes vanskelige mennesker, men at de er vanskelige ut fra at jeg bestemmer at de er det. Den innsikten tok lengre tid, men kom også som en befrielse. Det som forundret meg mest, men som også er meg mest til glede, er at min kroniske sykdom er lettere å leve med. Den er der fortsatt, men den definerer ikke meg som menneske lengre.

Vil anbefale Michael på det varmeste. Han er en person som i samtaler deler av seg selv og sitt private liv. Det satte jeg uendelig pris på. Det ble da ikke uoverkommelig å oppnå innsikter og endringer i eget liv.

Mona Johansen Isberg

Mit samarbejde med Michael har i alle henseender været over al forventning og banebrydende. Det har medført meget mere end ‘bare’ nye indsigter, men også konkrete valg og handlinger, der har haft afgørende betydning for min livssituation.

Det inkluderer eksempelvis en flytning hjem til Danmark fra Malta, hvor jeg har boet i 9 år, samt en skelsættende ‘point of no return’-indsigt i hvad det rent faktisk betyder for ens måde at tænke og leve på, når man indser at ens tanker bare er …. tanker. Og at man dermed ikke behøver at følge dem, eller lade dem vokse.

Det fede er, at man indser at visdommen kommer inde fra, og at man dermed ikke skal lede efter den andetsteds. Jeg har gennem tiden læst stakkevis af traditionelle bøger om personlig udvikling, men har nu definitivt fundet ud af, at jeg har læst den sidste af den slags.

Nicolai Kostakis
CEO / partner, Marketing Partners Online Ltd

Da jeg valgte Michael som 3P coach ønsket jeg endring og konkrete resultater – på det personlige plan og også som leder i businessen min. Michael har en rolig og avslappet væremåte, er raus og deler av egne erfaringer. Ting jeg ser på og opplever som utfordringer og hindere kan gjerne smuldre bort etter en samtale, noe som åpner nye dører og gir rom for nye tanker og nye innsikter. Jeg kan anbefale Michael på det varmeste som mentor.

Marit Sneve-Rikardson
Webdesign og grafisk designer, Hjerte for design

Mine samtaler med Michael Stenhagen har fått meg til å få mindre tankestøy, og troen på at tanker er tanker, og ikke handler om et menneskes verdi, personlighet, identitet. Han har formidlet til meg hvordan vi tolker omgivelsene via våre tanker og sanser. Han har lyttet til mine følelser samt gitt meg forståelse for hvordan menneskesinnet fungerer. Dette har ført til roligere øyeblikk i hverdagen og jobbsammenheng; selv når negative tanker oppstår.
Anbefaler Michael varmt som veileder til privatpersoner og som foredragsholder. Og ser ikke minst behov for veiledning i grupper, ledelse og organisering.

Aashild Storli
Vernepleier

Med Michael som Mentor har jeg fått uvurderlig hjelp til å bli bedre kjent med meg selv. Han pusher når det trengs, selv om det av og til føles utfordrende. Han sparrer og reflekterer sammen med meg slik at innsikt og forståelse kommer fra meg og mitt indre. Jeg er blitt mer produktiv, jeg føler meg tryggere i meg, henger meg mindre opp i tankene og bare tar action på det jeg ønsker. Jeg setter stor pris på Michael som medmennesket og anbefaler han på det varmeste.

Marit Aas Ilstad
Mentor og personlig veileder , www.modermarit.no

Jeg hadde Michael som mentor et halvt år i 2017, og er kjempefornøyd! Gjennom samtalene fikk jeg noen aha-opplevelser som virkelig endret på ting, og livet ble bedre rett og slett. Tankespinn er fortsatt mye mindre, og det å oppleve at det er mine egne tanker som lager mine egne opplevelser og følelser har gjort meg mye roligere. På den måten har jeg også bedre forhold til andre. Anbefales!

May Mikalsen
Regnskap, Trondheim kommune

Samtalene med Michael har gjort meg mer sikker på meg selv og mine valg. Michael har en egen evne til å gi meg en indre ro, slik at jeg makter å slippe tankene mine fri. I samtalene har Michael vist meg hvordan mine egne tanker kan lage snublefeller for meg selv og dermed føles hverdagsutfordringer uoverkommelige. Michael er flink til å stille gode og åpne spørsmål, som utfordrer meg, men som samtidig får meg til å tenke i nye baner og nye veier åpnes i livet mitt. Det jeg er aller mest takknemlig for etter samtalene med Michael, er at jeg har opparbeidet meg en trygghet i at jeg vil finne løsninger på mine utfordringer i livet. Jeg stresser ikke, løsningene kommer til meg.

Siw Fjelldahl
Adjunkt, Hjertepedagogen

Jeg har hatt samtaler med Michael gjennom to år, på denne tiden har jeg lært mye om de 3 prinsippene. Jeg har fått en dypere forståelse for hva tanker er og hvor de kommer fra. Jeg har også lært om menneskers forutsetninger og innsikt på flere nivåer. Jeg har lært å stole på meg selv og min egen såkalte «magefølelse». Jeg har mindre tankestøy og synes selv jeg har blitt flinkere til å være til stede i øyeblikket og å lytte aktivt. Jeg gir Michael mine varmeste anbefalinger.»

Kristin Korslund

Denne våren og sommeren har jeg hatt gleden av å bli kjent med den aller fineste gruppa med folk! «Menneskets Potensial» er et 5 måneders gruppeprogram, hvor vi utforsker vårt potensiale, gir aksept og kjærlighet til våre «rare» sider og blir godt kjent med det fantastiske som ligger i menneskets natur. Programmet holdes og ledes av Transformative Coach Michael Stenhagen, og utfordrer oss også på å la gamel tankemønster og løsninger ligge til fordel for en mer avslappet og filosofisk tilnærming til livet.

For min egen del har dette gitt meg mer ro selv når jeg er urolig og bekymret, mer håp for og tiltro til andre mennesker og ikke minst gjort meg mer bevisst den enorme kreativiteten vi alle har i oss. Idag hadde vi siste gruppemøte før sommeren, og selv om jeg i to dager har strevd med en tøff hodepine – var det noe som sa meg at jeg skulle møte. Midtveis i møte ble jeg plutselig klar over at hodepinen var borte, og at dialogen i gruppa mi hadde gjort at jeg at jeg fikk bedre tanker, som faktisk gjorde meg frisk <3. Dato: 28.juni 2018. 
Kristin Landsem
Business mentor , GründerGeni AS

Michael har mine beste anbefalinger. Han kan bruke øyeblikket her og nå til å øke livs- og arbeidsglede og dele denne innsikten med deg og andre – du har den selv inne i deg – og Michael kan hjelpe deg til å tappe fra kilden når du trenger det!

Øivind Schultz
CEO , Schultz Bedriftsrådgivning
Referanse fra møte i Trondheim
Da jeg deltok på seminaret Ubetinget resiliens i Trondheim i januar 2018 var jeg selv på et sted hvor ting ikke var så godt. Jeg hadde ei lita jente på 6 måneder hjemme, og jeg var sliten og hadde mistet litt gnisten. Selv midt i ammetåka var det noe som nådde frem til meg iløpet av de dagene vi hadde sammen. Det er vanskelig å sette ord på, men i etterkant satt jeg med en følelse av at tankesurret jeg hadde til daglig hadde stilnet litt, og jeg fikk innimellom noen glimt av klarhet og håp. Det var som om å trekke pusten litt på ny.
Referanse fra Menneskets potensiale:
Jeg meldte meg på online-kurset til Michael fordi jeg hadde god erfaring med han som formidler fra før av. Reisen har gitt meg mulighet til å utforske min indre, urørte trygghet da jeg selv har beveget meg gjennom en utfordrene tid i mitt liv. Det å oppdage litt etter litt at det ikke er hverken unormalt eller skadelig å kjenne på menneskelige følelser er for meg en stor gave. Det viser seg at det er en sannhet at vi aldri kan skades mentalt. Tilstedeværelse har fått en ny betydning for meg. Hvor jeg før lette etter det jeg ønsket, kjenner jeg nå at jeg mer å mer kan danse til den musikken jeg har i meg her og nå.
Stine Oksvold
Gründer, Stine Oksvold Design

Michael har holdt flere foredrag på kurs og workshops hos The Business Lab. Han er en veldig dedikert og ærlig foredragsholder som snakker ut fra tema han har dybdekunnskap om og egen erfaring fra. Hans bidrag har hjulpet flere av våre businesskunder til å se hvordan de kan skape mer og bedre business fra et godt sted i seg selv og være enda mer ekte og autentiske med kundene sine

Kristin Landsem
Business mentor , GründerGeni AS