La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En regel: Jeg driver ikke med oppsøkende salg! Og hvordan oppsøke kunder enkelt..

Jeg hører mange gründere som sier at det gjør jeg ikke, det er ikke meg. Da mener jeg at vi har satt en begrensning for oss selv. Denne artikkelen kommer også til å handle om hvordan vi kan oppsøke noen enkelt og uanstrengt.

Var med på en coachingsamtale i går hvor vi snakket om forventninger, og kom på selv hva slags forventninger jeg har til enkelte folk. Det er for eksempel en jeg kjenner som aldri kommer selv om han sier det. Hver gang har jeg tillit til at han kommer, også blir jeg litt skuffet når han ikke gjør det. Alt dette har jeg selv skapt inni hodet mitt, forventingene og skuffelsen.

Vi lever i vår egen film og lager vår egen historie

Selv om jeg kunne sverget på av og til at det faktisk er der ute, er det i all hovedsak kun mine tanker som skaper denne virkeligheten. Det er som om vi lager en film oppe i hodet vårt. Vi lever jo i en slags film, og venter vi litt, kommer det en ny film helt av seg selv.

Det jeg mener med filmen vi skaper, er at vi skaper vår egen virkelighet fra øyeblikk til øyeblikk, og det kommer fullt og helt fra oss selv.

Vi trenger ikke å investere for å ha det bra, det vil si, vi trenger ikke å kontrollere tankene våres for å ha det bra. Når vi roer ned og lar hodet vårt fungere som normalt, har vi de gode naturlige følelsene. Litt som når vi glemmer tiden, når vi er på fisketur eller er i en god samtale med noen. Dette er like sant som at solen står opp hver dag. Heldigvis har vi alle hver vår måte å roe ned på, på samme måte som vi har hver vår måte å lage vår egen film på.

Dette er gaven vi har fått. Vi har fått tankene som en gave til å kunne oppleve livet fullstendig. Det er så enkelt som at vi må faktisk investere i tanker når vi begrenser oss eller lage regler. Grunnen til at vi ikke tar kontakt med spennende mennesker, er nettopp våre egne begrensede tanker.

Det er ikke god service å ikke foreslå ny tid

En god venn av meg hadde en samtale med en klient her om dagen, som var så bra at han fikk seg aldri til å foreslå at de skulle møtes igjen, og dermed var klienten gått. Han har ikke klientens kontaktopplysninger, hadde kommet helt av seg selv gjennom en referanse. Dette er ikke god service det heller, hadde han sagt. God service hadde vært å hjulpet personen med å spørre om de skulle møtes igjen.

Vi snakket om det, og det er jo ikke slik at det han selger er et dårlig opplegg. Tvert imot, det han selger er transformerende coaching, noe som ville vært en god service å foreslå. Men vi gjør dette, helt uskyldig. Vi tror at vi ikke kan ta kontakt fordi vi er selvopptatte i øyeblikket, og for meg er dette verken ydmykhet eller god service. Ydmykhet ville heller vært å ikke bry seg så mye om våre egne tanker, men heller tenke på hvordan vi kan gi god service.

Derfor regelen om at vi ikke skal oppsøke spennende potensielle mennesker er funnet på av OSS.

 


La andre få vite om dette
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •