Saken er at du trenger ikke å “selge”

La andre få vite om dette

Du trenger bare å forstå 3 ting for å lykkes med salg
1. Du trenger ikke å “selge”.
2. Du trenger derimot å like relasjoner med andre som du digger
3. Du trenger å vite hvordan og når du skal heve energien din

Jeg starter bloggposten med disse 3 punktene og før jeg går inn på hver av disse har jeg lyst til å fortelle om helgen min. Jeg rocket nemlig med verdens kuleste gründerdamer og noen få kule menn i helgen på SDD-live. For deg som ikke har hørt om SDD miljøet så står det for Skap din drømmejobb. Heltinnen og pioneren bak dette er Gry Sinding.

Metaresource – Trine Åldstedt
SDD-live – Skap din drømmejobb
Raushet 2.0 – Kathrine Aspaas

Hvorfor du ikke trenger å “selge”
Hva er din definisjon på salg og selgere? Når du er deg selv, og selger et produkt du tror på så mener jeg at du ikke trenger å selge. Du må derimot bli en god “receiver”. Dette kommer jeg dypere inn på i mitt onlinekurs som lanseres i november. Som Kristin Landsem skriver i sin blogg http://kristinlandsem.no/hvordan-bli-god-pa-salg-uten-a-selge/, hvor hun lurer på alle de som mister muligheten til å kjøpe av nettopp deg, siden du ikke tar kontakt med dem? Dette er såkalte drømmekunder som ikke vet at du finnes enda. Eller så vet de at du finnes, men de får ikke ut fingeren.

Det er en av de tingene jeg lærer bort i mitt online kurs – hvordan du kan ta kontakt på en naturlig og ålreit måte som både du og kunden vinner på. I tillegg til kunsten å selge deg selv først, og deretter hvor kunden ber om salget etterpå. Det beste er når vi blir gode receivere, får da skjer nettopp dette. Du har gjort et såpass godt innsalg ved å være deg selv, at kundene kommer til deg. Jeg kommer også til å lære bort hvordan se og oppfatte mulighetene vi har rundt oss, og hvordan finne ut hvilke av dem du skal forfølge.

De gode relasjonene
Grunnen til at mange ikke liker markedsføring, er fordi de tror de må selge til alle. Hvis du ikke har solgt så mye hittil, så er det gjerne fordi du har forsøkt å selge til alle. Hvis du er glad i gode relasjoner, så holder det i massevis. Vi er vel alle glade i gode relasjoner? Om du er introvert eller ekstrovert så er du fremdeles glad i gode relasjoner. Du selger mer med innstillingen om et langsiktig samarbeid, selv om dette medfører at du mister et salg der og da, og kunden går til konkurrenten.

Når du blir god på relasjoner, vil du etterhvert ikke trenge å jage så mye nytt, for det gir deg stabilitet på de kundene som anbefaler deg videre. Du oppfører deg som om du var din egen ambassadør. Hvis du vil at kundene skal bli dine ambassadører, så ville jeg startet med å finne en god måte å gi service på som er naturlig for deg. På denne måten vil du spørre om du kan hjelpe fordi du vil det selv, og ikke fordi du vil ha noe for det.

Hev din energi

Dra på selvutviklingsseminarer uten å nøle og still med et åpent sinn. Ta med deg energien derfra når du skal skape noe, kreere noe, gå inn i et samarbeid med noen, lage noe, gjøre business med noen, når du skal på date, når du skal trene, og når du skal møte dine “Powervenner”igjen. Visste du at ved å bevege deg masse under seminarer så får du med deg dobbelt så mye? La oss si at du føler deg som en 10 er fra før, da er du god på å få med deg ting første gangen.

Men vi er ikke alle 10´ere hver dag. Noen ganger er vi 9, og noen ganger føler vi oss som 4. Da hjelper det alltid å heve energien. Når jeg var på Experts Academy så hørte vi på Macklemore Can`t hold us hver dag. Vi startet hver dag med Macklemore før Brendon gikk på scenen. Idag hører jeg på den sangen hver dag for å gjenoppleve energien fra Experts Academy. Ved å høre på sangen, så gir det meg tilgang til det jeg lærte derfra med en gang.

Hva annet tror du er viktig for å selge? Kanskje Marie Forleo kan hjelpe deg? Kanskje jeg noterte flittig når hun var på scenen i USA? Hadde du digget og fått hennes tips? Du får dem nå!

How to create offers that crush it 8 steps by Marie Forleo
“how would you behave if you were the best in the world at what you do? How would you approach your day?”
FACT: “Creating the best offers requires the best of your humanity”

1. Stand for something bigger
Google Malala Yousafza. Hun er god på visjoner. Hva står du for? Hvilken visjon er det du har for fremtiden? Ja, jeg vet at dette er store spørsmål, men det gjør dem ikke mindre viktige. Gi oss noe som du tror på. Marie mener at grunnen til at hun gjør ting er mer moro, mindre stress, gjør det du elsker å gjøre, fred i sinnet, ikke gjør noe du ikke trives med å gjøre. Hva liker du å gjøre?

2. Know your ideal customer
1. Create an ideal Customer Avatar for each offering. 2. The most profitable business skill you can learn is compassion. 3.Many of us have several avatars, choose one for each.

3. Create a core concept
A big idea that wraps around your campaign and sets up the sale. Your product delivers on the core concept. Core concepts takes time and create energy.

4. Clarity
Be concrete and specific in your offers! Promise details matter. Hun hadde en klient som lurte på om hun kunne ha en tagline som sa trening som gjør deg smart, sexy, og sterk, og om den var spesifikk nok. De jobbet sammen og kom ut med: Tighter in 10 days! Dette er noe Marie kaller å være spesifikk.

5. Tackle objections
Tenk som en kunde, og se etter alle type argumenter som du kan svare på og ha svarene klare i tilbudet. Vær tydelig på hvem du ikke er for i tilbudet ditt. List opp minimum 15 bekymringer folk vil ha om produktet ditt.

6. Share stories
Få frem de gode kundehistoriene der du virkelig gjorde en forskjell på ros-siden din. Vi ønsker å se at andre er som oss. Bruk gjerne case studies. Match gjerne ros med eventuelle argumenter du vil få. Det er smart.

7. Stack bonuses
Gi kundene bonuser som gir dem fenomenale resultater, og gjerne fysiske gaver som de får i posten ved å melde seg på ditt kurs.
“Offer strategic bonuses equal to physical goods.

8. Challenge
Få med garantien, hvis du gjør alle hjemmeleksene så lenge kurset mitt går og du leverer dem til meg, og allikevel ikke har lært noe – da får du pengene tilbake! Marie har 1,5 % refund rate. Hun sier at hvis du tror på produktet ditt, da tør du å utfordre kunden med dine garantier. “Kurset mitt er så bra at jeg gir deg pengene tilbake, dersom du gjør alle hjemmeleksene, og allikevel ikke fått noe utbytte av kurset mitt”.

Ikke alltid like lett å oversette fra engelsk til norsk. Når jeg formidler det jeg lærte i USA, så er det viktig for meg å heve energien min, slik at jeg får direkte tilgang til det jeg lærte. Synes du dette var spennende? Da setter jeg som alltid pris på at du deler dine tanker i kommentarfeltet.


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress