Salg kan læres – det er definitivt også for de mest sjenerte!

La andre få vite om dette

Salg er en av de viktigste egenskapene man må kunne enten man skal starte en business eller jobbe seg oppover i et selskap. Salg er så mye, og det oppdaterer seg hele tiden. Folk har også ulike definisjoner på salg. Heldigvis kan salg læres.

Er du en person som definerer salg som at du må være utadvendt, være på, og være ute hos kundene for å selge? Er du en av de som liker å prate med mennesker, men ikke så glad i å gå bort til nye? Salg er så mye mer enn å bare gå bort til nye mennesker, og det er jo uansett en egenskap som få har. Derfor kan jeg gjøre salg enklere for deg akkurat her og nå.

Er du et introvert menneske? Sjenert av og til? Eller er du ekstrovert som er mer utadvendt av seg?

Grunnen til at jeg spør er fordi det spiller ingen rolle hva du er. Jeg kjenner til at de beste selgerne idag er ofte de som er introverte og som absolutt ikke liker å synes så mye i mengden. Introverte er ofte veldig fine når de først åpner seg, og det gjør jo at du som kunde kan finne det sjarmerende.

Du kjenner kanskje til festløven som tar all oppmerksomheten og som til tider kan virke litt slitsom på fest? Personen ønsker å være sentrum av oppmerksomheten hele tiden og mingler seg rundt. Tilsynelatende kan det virke som at denne personen har full kontroll, mens den introverte personen står mer eller mindre tilfeldig plassert i lokalet på dette kundearrangementet dere er på sammen. Den introverte personen jobber tilsynelatende saktere, mens festløven som elsker å prate, jobber tilsynelatende fortere. Dette er slik det ser ut.

Festløven er kanskje den som er kjappest med å be om visittkort, mens den introverte ber om visittkort først når kunden ber om hennes, og når dette er naturlig å gjøre det. Festløven snakker tilsynelatende mye om seg selv og skal hele tiden toppe festdeltakerne sine historier, mens den introverte foretrekker å lytte til historiene til festdeltakerne. Den introverte “skynder seg sakte” gjennom lokalet, mens festløven elsker en fest og vil snakke med flest mulig. Regner med at vi alle kjenner igjen vår festløve?

Denne historien er delvis sann, og de aller fleste av oss kjenner noen slike personer. Jeg skrev denne bloggartikkelen fordi jeg vil at du skal bli inspirert til å tenke at salg er mye større enn du tror, og at salg kan læres. Hvem tror du fikk mest business av de to?

Del i kommentarfeltet.


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress