Salg – på din måte!

La andre få vite om dette

Væren
Hvor viktig er det å ikke være tilstede? Altså virkelig tilstede ikke bare intellektuelt men på et uforståelig nivå? Når du er tilstede på denne måten så føles det ikke som om du tenker, du bare lytter til personen ovenfor deg og du er i kroppen din. Du får med deg hva personen sier og ikke sier og du kan se personen inn i øynene så lenge du vil uten at du stirrer. For måten du ser dem inn i øynene på er helt naturlig. Jepp, dette høres kanskje litt intenst ut, men når du er på dette nivået av å lytte så tenker verken du eller mottakeren på at det er intenst. Dere bare er og det er det Eckhart Tolle kaller for væren.

Væren er altså ikke et sted du kan forstå intellektuelt – enten er du der eller så er du ikke der. Ifølge forfatteren selv. Selv har jeg nettopp vært i London på Tikun et seminar hvor de snakker om prinsippene livskraft, bevisshet og tanker. En av de tingene jeg lærte der var at når jeg legger merke til en negativ følelse uten å gi den noe mer energi, så forsvinner den helt av seg selv. Det er akkurat som at av og til kan vi ha en dårlig dag, og det er helt greit fordi etter regn kommer det sol. Det er lett å forstå dette som jeg skriver det, men jeg begynte å forstå dette på en mer bevisst måte.

Gi mer enn det du tar betalt
På flyplassen Gatwick så jeg et skilt “Selling will be more social”. Sannheten er at salg allerede er sosialt og at vi alle selger hele tiden uten at vi er klar over det. Visste du at salg kommer fra ordet å hjelpe og at dette har blitt misforstått i flere hundre år? Du som leser dette nå lurer sikkert på hmm interessant – og? Dette betyr at salg er ikke mer enn at vi treffer mennesker, hygger oss med dem og hjelper dem. Og at det er slik all business har startet i begynnelsen.

Vet ikke om det er slik med deg, men når jeg hjelper mennesker – føles det godt! Boken “The Go Giver” sier gi mer enn det du tar betalt for. For meg er dette helt innlysende når du gjør dette fra et sted som er inspirasjon og ikke desperasjon. Når jeg gjør ting for andre av ren glede og ikke fordi jeg har en baktanke ved det.

En annen ting jeg vil ta opp med deg idag er autentisitet. Dette er min lidenskap og det er på mange måter derfor jeg har tittelen “Salg – på din måte”. Er ikke den fin? Ida Sofie Augdal som tar kurset mitt, kom opp med den. En strålende dame. Jeg er lidenskapelig opptatt av autentisitet fordi jeg har kjent på den kraften jeg har i meg selv og som allerede er der som en default. Den kraften har vi alle i oss allerede. Du vet, det er herlig å være sammen med mennesker som er autentiske og som er grounded. Jeg forstår naturligvis at vi har på oss masken av og til og at det er en del av det å være menneske.

Mulig det dukker opp noen ord her som er på engelsk. Default vet du sikkert hva betyr, men grounded? Det å være jordet betyr måten du ser ting på. Ditt perspektiv av livet eller din forståelse av det som skjer i livet.

Spiller ingen rolle hva det heter
Jeg kunne like gjerne hatt Autentisk salg som tittel på min tagline. Men det slo meg ikke like mye som: Salg – på din måte. Og vet du hva? Det spiller ikke så stor rolle hva det heter. Fordi det er til syvende og sist jeg som gjør hele den store forskjellen. Vet du hva unikness er? Deg i et nøtteskall er et uttrykk jeg bruker sjeldent men det dukket opp nå.

Hvis de rundt deg kan få oppleve deg så gjør det hele forskjellen. Det er nok. Det er her din unikhet kommer inn og det er her din durable competitive advantage kommer inn hvis vi absolutt skal bruke fine ord på det ;). Og ja jeg liker å finne på mine egne ord og kommer til å fortsette med det i mine blogginnlegg. Da tenkte jeg ikke på ordene durable competitive advantage.

Salg kan aldri være på noe annen enn din måte ved mindre du velger dette selv. Det her du kan starte med å være våken for hva som ligger til rette for deg allerede. Det har jeg gjort og har derfor tatt et skritt tilbake. Jeg skal nå bearbeide produktet mitt slik at jeg får fundamentet på plass i norge før jeg går internasjonalt. Det betyr ikke at jeg ikke skal ha internasjonale klienter, det betyr bare at jeg ikke kommer til å lansere kurs på engelsk nå med det første.

Takk for at du fortsatt følger meg og legg gjerne igjen en kommentar hvis du er inspirert til det :).


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress