Lær deg til å si nei!

La andre få vite om dette

Introduksjon
Teach to learn er et av de 7 kapitlene til Steven Coveys Seven Habits og det er vel det jeg gjør litt med disse bloggpostene for tiden. Har du lest den boken? Steven Covey er fortsatt på bestselgerlistene og har vært det siden 1989. Når du lærer bort det du selv har lært, så sitter materialet i din kropp, i ditt sinn, og i din hukommelse. I denne bransjen er du alltid en student først før du lærer bort!

Jeg skriver om det jeg har lært i USA, og hvis det er til inspirasjon, så er det ingenting som gleder meg mere. Det er ingenting som gleder meg mer enn hvis jeg kan bidra, inspirere, være til nytte for, og gjøre andres liv bedre. Dessuten elsker jeg selv å lære og kommer til å være en evig student. Hva med deg? Er du en flittig student?

Biene og energiplanten!
Det jeg skal blogge om idag er to viktige grunnelementer i det som ligger bak det å være en ekspert. Jeg starter med en liten historie om energiplanten, før jeg snakker videre om markedsføring. Se for deg at du er en bie som summer rundt for å lete etter honning fra blomst til blomst på en stor eng. Dette gjør du og en rekke andre bier, og det er tifeldig hvilke blomster dere summer rundt på. Problemet er at det er mange bier, og alle biene summer rundt alle blomstene i engen.

Blomstene som står stille lurer på hvordan de kan bli bedre på å tiltrekke seg biene. Det er en blomst (energiplanten) som klarer å bli flinkere til dette, ved å lage søtere honning som biene kan smake på. En etter en kommer biene til den blomsten når de oppdager dette. Blomsten blir flinkere og flinkere til å lage honning, og andre bier for nyss på dette. Nå har blomsten etterhvert så mange bier rundt seg av de biene som luktet den søte honningen, at blomsten har mer enn nok.

Jeg synes at det er vanskelig å gjenfortelle historien fra seminaret, men du skjønte det kanskje? Dette er en historie om at vi alle skal være mer lik powerplanten! Jo bedre vi blir på å spisse vårt budskap, og markedsføringen vår, da vil kundene vi vil ha komme i mangfold. Akkurat som biene som summer rundt powerplanten! Vi skal ikke løpe etter alle kundene som urgamle markedsføringslover sier at vi skal.

“THE WORLD STARTS CALLING WHEN THEY RECOGNIZE YOU HAVE A DIFFERENT STRATEGY”
Se for deg en markedsplass hvor det er mange tilbydere, og hvor det er mange som tilbyr det samme. “Her vil du kanskje tenke at her har jeg ikke noe å gjøre for her er det altfor mange”. Men det er da du skal tenke at her er det mange muligheter fordi alle prøver å selge til alle, og egentlig er det veldig få her som vet hva de driver med. De fleste driver med det som er gammel form for markedsføring – “The old days of marketing” Det her du skal øyne en mulighet for å gjøre noe annerledes.

Chalene Johnson en av foredragsholderne på Experts Academy, rivende dykig suksesscoach har noe som heter 30 days challenge, hvor du får en ny video av henne hver dag i 30 dager på hvordan du kan planlegge dagen din bedre. Hun fikk 30.000,- medlemmer på nyhetsbrevet sitt etter at hun laserte dette første gangen. Hun ba alle vennenene om å dele videoene hennes fra youtube, og slik spredde det seg. Dette var på den tiden hvor hun trengte en plattform for boken hennes som kom på New York Times bestseller.

Slik at hvis du tenker at alle gjør det jo, så hvorfor skal jeg gjøre det? Det er da Brendon råder deg til å tenke at her er det en mulighet for å gjøre noe annerledes. Hva kan du gjøre annerledes idag i Norge for eksempel? Nå som ekspert og online informational marketing blir større i Norge, det tar tid, men det kommer takket være blant annet Gry Sinding med skapsindrømmejobb.

Cashual thinking
Brendon Burchard er inne på dette med cashual thinking og sier at ofte så uttrykker vi oss ikke fullt og helt fordi vi er redd for hva den andre skal tro. Du har for eksempel meldt deg på et kokkekurs, og har lyst til å fortelle dette til en kompis av deg. Hva gjør du? Du forteller det kanskje cashual fordi du er redd for at det du sier ikke skal bli godt nok tatt imot. Istedenfor å fortelle det med full entusiasme, så holder vi oss selv igjen, fordi vi er redde for hva den andre vil tenke, og kanskje redde for å bli avvist. Kjenner du deg igjen?

Nå vet ikke jeg om du har lest The Charge, men Brendon sier at når vi lever fra “Charge” så vil mennesker rundt deg støtte dine autentiske mål og innerste drivere. Du vil ikke bli avvist, når budskapet ditt kommer fra dette stedet. Og hvis du i tilfelle møter noen som avviser deg, så er kanskje ikke den personen en du skal ha livet ditt?

P-P should be greater than O-P
Personal progress burde veie større enn other peoples expectations eller forventninger. Det vil alltid være noen som ikke liker deg. Du vil til og med bli ledd av noen ganger. Du kan forvente at for hver 1000 som digger deg og følger deg i sosiale medier, så vil 5 snakke dritt til deg eller om deg. Problemet vårt er at vi henger oss opp i de 5. DET ER JO HELT FEIL!! Du skal henge deg opp i de 1000 som digger deg og budskapet ditt.

Your higher purpose
“Your higher purpose is much more important than the small impulse of one persons lover thoughts”- Brendon

Tiden din er for dyrebar til at du skal bruke et fnugg av energi på å bekymre deg over andre folks meninger om deg. Mennesker som ikke liker deg og som bruker energi på å fortelle deg det – det får være deres problem og deres energibruk, og ikke ditt. “Stay tha course” sier Brandon, og jeg vet at det blir mange sitater her nå, men de er jo så fine. Når du har staket ut din retning, så hold deg til den, fordi drømmen din er så nær.

Lær deg til å si nei, for det er mange som vil prøve å trekke deg i forskjellige retninger. Fordi du har et høyere mål, så vil det være enklere å si nei til det som ikke føles riktig for deg. Det er derfor jeg liker dette sitatet fra Brendon også:

“When Doubt becomes a worthy opponent that activates you, rather than an oppressor that stops you, then Destiny turns its ear, and your dreams draw near” – Brendon Burchard

Med det siste sitatet vil jeg avslutte med at jeg føler meg beæret over at du følger mine blogginnlegg, og tusen takk for at du er her. For dere som ikke har lest artikkelen min i Hegnar kvinner, så kom den ut på fredag, og er fortsatt der tror jeg.

Ps: Jeg setter alltid pris på om du deler denne artikkelen med noen, eller deler din kommentar under her.

Håper at du nyter den vakre søndagen!


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress