Spirituell intelligens

La andre få vite om dette

Hva mener jeg med spirituell intelligens? Jeg var akkurat gjest hos Kristin Landsem hvor jeg snakket om dette temaet. Grunnen til at dette er et viktig tema, er fordi det er så mange mennesker som er i hodet sitt, og som føler på en betinget følelse av frihet, tilfredshet, og fred i sinnet.

Når egentlig vår opplevelse av livet kommer innenfra. Ikke fra kroppen, men fra sjelen. Det som menes med spirituell intelligens, er menneskets sanne natur. Vi er empatiske, gode, og vennlige i vår sanne natur. Vi vil egentlig hverandre godt, men så har vi noen misoppfatninger om hvordan livet fungerer. Som gjør at de ondeste ting i verden skjer. En misoppfatning av at vår opplevelse av livet kommer fra et annet sted enn oss selv, og at vi kan føle oss bra ved å gjøre onde gjerninger. Når man gjør andre vondt, eller seg selv vondt, har man etter min oppfatning derfor ikke spirituell intelligens. Man er off, eller tulla seg borti noe, og har misforstått noe. Man er ikke bevisst, eller har ikke samvittighet, kan man også si.

Mennesker er i vår default gode, har kjærlighet og medmenneskelighet for andre. Det som forkludrer dette er våre egne tanker. I vår natur og i vår spirit har vi egentlig en sann natur. Det som vi egentlig er. Ubegrenset med visdom og generøsitet for andre.

Det er klart at det skjer onde ting i verden, og forklaringen på det er mange. Arv og miljø, genetisk betinget, osv. Det er ikke det vi snakker om her.

En av de tingene jeg snakket om som gjest, var at vi er on og off track. det å vite når man er off-track, er gull verdt. Disconnection, eller det å vite at man snakker ut fra en dårlig følelse, er viktig kunnskap, fordi det påvirker andre mennesker, når vi selv ikke har det godt.

On track, er vår default egentlig. Når vi tetter igjen “systemet” med tanker vi tror på, mister vi den flyten som egentlig er der for oss. Vi kan få mer hjelp av det bakenforliggende systemet, når vi forstår at det støtter oss. Som George Pransky sier, vi lever i et nett”. Vi kan hele tiden bli berget av et nett”, selv om vi ikke forstår hvor opplevelsen vår kommer ifra. Det er dog viktig å lære mer om hvor opplevelsen vår av livet kommer ifra. Ikke på et intellektuelt vis. De innsiktene folk får av å gå på coaching, er en forandring som blir hos dem. Den er alltid av en positiv art. Selv om man ikke vet hva innsikten var. Kommer man i en god følelse er man på rett vei.

Spirituell intelligens, er naturlig. Det åpne space av ro og følelse av at man er hel, er noe som er en bi-effekt av ikke tilstedeværende tanker i øyeblikket. Det er bare andre visere tanker som foregår. Denne åpningen til en “rikere” verden i seg selv, er noe vi alle kan få tilgang på. Det skjer ofte når man blir mer ydmyk, eller når man ikke vet noe plutselig. At det står helt stille. Og når man får en innsikt, og føler seg mer håpefull.

Når man leser over det jeg har skrevet, gir det kanskje ikke mening intellektuelt sett. Jeg håper dog jeg treffer en annen akkord  hos deg, som er mer nærliggende hjerte og sjel.

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress