Den spirituelle essensen i salg

La andre få vite om dette

Det er lenge siden jeg har skrevet om dette her nå, og noen av dere synes sikkert jeg har sklidd litt vekk fra det jeg opprinnelig startet med ”moderne salg”, salg på din måte, finn din egen salgsstil”, men alt dette er bare ord som forsøker å formidle en enkel ting, og det er Connection.

Ordet salg er funnet på, ordene i første avsnitt er funnet på, alt er funnet på, og det beste av alt er at vi kan lage våre egne spilleregler. Noen ganger kan jeg gjøre ”forced” – salg andre ganger kan jeg gjøre ”sourced”- salg. Alle som jobber med salg og det er de fleste mennesker, går inn og ut av disse betegnelsene.

”Forced”- salg er mer som å kjøre motorbåt, man blir god på å manøvrere, konstruere, og ikke minst overbevise. Her bruker man masse energi, stoler ikke på noen, og kyr konkurrenter av banen for å vinne. Dette er et spill, men det er livet også.

”Sourced”- salg er som å seile, og for å bli gode til å manøvrere ute på havet må vi være gode til å lytte til terrenget. Jo dypere vi lytter til oss selv, jo mer mottagelige blir vi. Fordi vi har et åpent sinn, lærer vi oss til å forstå instinktivt hva som foregår rundt oss.

Vi gjør vårt beste utifra det vi vet

Ingen av disse betegnelsen er bedre enn den andre, bare vi som gjør et så godt valg utifra det vi vet, men jeg påstår generelt sett at det er bedre å jobbe smart, enn å jobbe hardt. Derfor velger jeg ”source-basert”- salg flesteparten av gangene. Det er min preferanse, og det er derfor jeg dypdykker i forståelsen av de tre prinsipper, for å flyte mer med det som kommer mot meg.

”Source-baserte” bedrifter som jobber på denne måten, har ansatte som blir mer produktive, motiverte og har en generell bedre selvfølelse. Det er fordi de ansatte for rom til å utvikle ting på egenhånd, og har sjefer som oppmuntrer dem til å tenke utenfor boksen.

Jeg vet for eksempel at innsikter alltid kommer positivt. Hvis innsikten ikke har gitt deg en positiv opplevelse, er det ikke en innsikt.

Vi trenger ikke å tenke på salg en gang. Trenger bare å spørre oss selv om det vi gjør, gir mening for oss. Det er der drivkraften ligger. Den ligger i den dynamiske og frie tanken om hva vi vil skape. Da faller brikkene på plass og vi får kontakt med vår sanne natur. Det vi vil skape er alltid i endring.

Hva gjør at vi føler oss like? 

Ofte tror vi at det som gjør at mennesker trives sammen, er hva de har til felles med hverandre. Sannheten er at når vi har connection med noen, bryr vi oss ikke om hva vi har til felles. Fordi selv om vi er forskjellige, føles det som om vi er like.

For mange er salg en ”ting” man vil mestre som er der ute, og som ikke har landet som en forståelse. For meg er ikke salg en “ting” der ute. Mange vil tro det er fra erfaring, men egentlig er det fordi jeg forstår den spirituelle naturen i salg. Som en konsekvens av at det skjer et skifte i oss, handler vi og gjør ting annerledes enn tidligere.

Innledningsvis skrev jeg at salg er bare et ord og at det er funnet på, men hva betyr det for deg? Hva er det som du forstår ved dette som er funnet på? Vet at det er et tricky spørsmål, fordi på den ene siden sier jeg at salg er funnet på, og på den andre siden spør jeg hva er det du forstår ved det. Jeg er oppriktig interessert i å høre hva du fikk ut av denne artikkelen.


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress