Hva er normalt og hva er naturlig?

La andre få vite om dette

 

Andre igjen venter til de finner sin nå har jeg lyst til å vaske inspirasjon og har tillit til at den bare kommer av seg selv. Jeg kan også være her, og har bestemt at innen denne uken er omme, har det blitt rent. Når jeg har fulgt dette, har det ikke skjedd at jeg har utsatt vaskingen.

Mennesker har en innebygd tillit inni seg, og når vi stoler på denne, ser vi at det kommer ideer, motivasjon, inspirasjon til å skrive eller gjøre noe nytt eller annerledes, og vi ser muligheter vi ikke så før. Selv vasking blir enkelt fra dette stedet.

Dette lander mer og mer i meg, og gjør at det er lettere å skrive ting, jeg er roligere og jeg får mer gjort og får mer medgang. En annen ting jeg har lyst til å utfordre kommer under her.

Er det normalt å jobbe 8-4?

En annen problemstilling gjaldt dette med arbeidstid. Hun ene som var med jobber 8-4 og skulle ønske hun var mer effektiv, der hun kunne gjort noe helt annet hjemme, satt hun på jobb og gjorde ikke så mye.

Er arbeidstiden 8-4 normal? Eller er dette bare noe vi har lært at vi skal jobbe?

Drømmen med å være gründer er jo at vi kan jobbe når vi vil, men vi må kunne slappe av når vi ikke jobber også. Sunn fornuft ikke sant? Hvorfor er det slik at vi har masse tanker om jobben når vi plutselig bestemmer oss for at vi skal gå på en yogatime midt på dagen?

Fordi vi har en samvittighet som forteller oss at vi skulle vært på jobb, og det er ikke naturlig at jeg nyter denne friheten.

Ha tillit til at kreativiteten kommer

Vi har ofte glemt hva som er naturlig for oss, og at siden vi har tilgang på kreativitet og nye ideer hele tiden er vi mennesker dynamiske. Problemet er at vi forsøker å få dette til å passe inn i hverdagen vår, slik at de tingene vi MÅ gjøre også blir gjort. Jeg tror vi er litt redde for å stole for mye på at arbeidslysten kommer helt av seg selv, og at vi kan bli oppfattet som late av andre. Vi har jo tross alt blitt oppdratt til å JOBBE, når vi jobber.

Motivasjon, inspirasjon og ideer kommer ikke på vårt tidskjema, og derfor ha tillit til at det kommer er nøkkelen her. Vi ser jo eksempler på dette hele tiden, at når vi roer ned, kommer det og vi ser den enkle løsningen vi ikke så før. Vi kan til og med si til oss selv etterpåklokt, hva tenkte jeg på?

Et eksempel

For eksempel når jeg skriver dette nå har jeg tilgang til et rom jeg ikke hadde i går kveld som jeg kan kalle skriverommet. Det er kun mentalt selvfølgelig. Derfor kan jeg bli litt utålmodig av og til med å bli ferdig med artikkelen slik at jeg kan sende den ut, men siden jeg leser over flere ganger, ser jeg hvordan jeg kan formidle dette enklere for dere.

Når du trekkes mot å dra på en yogatime midt på dagen, gjør det. For hvis du ikke gjør det, vil du ha masse tanker om det også. Jeg tror vi med trygghet kan tenke inni oss at det er bra for oss, for at vi føler oss bedre, og at vi nå har tilgang til nye ideer.

Trenger ikke å være yoga, kan være trening. Jeg vet om mennesker som er så opptatte at de ikke har tid til noe. Da har vi mistet tilliten til oss selv. Misforståelsen ligger i at vi tror vi oppnår mer ved å jobbe mer, mens det finnes en ny effektivitet som jeg ikke har nevnt enda. Det for vi ta i en annen artikkel.

Noen ting vil alltid føles som jobb, og for min del tenker jeg at det er en del av livet. Visse ting MÅ gjøres mens andre ikke. Heldigvis er jeg så heldig at mesteparten av dagen min handler om ting jeg har lyst til, og for en deilig livstil det er. Det er mulig for deg også.

Gjør det enkelt, lev stort, og følg din indre kreativitet

Michael


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress