Vær ett sted om gangen

La andre få vite om dette

Husker da jeg utga min første bok som heter Bli i 2014, kom tittelen til meg mens jeg var på løpetur. Bli betyr å være der du er. Denne artikkelen handler om hvordan man få en bedre tilstedeværelse ved å faktisk være ett sted om gangen.  I 2007 tjente jeg mye penger, var partner i Metronet et av norges første mediebyråer, og samtidig “løp” jeg fra meg selv. Jeg gjorde det fantastisk bra karrieremessig, men ikke så bra på innsiden. Her har jeg oppsummert hvordan du kan få det bedre på innsiden, ved å få en god tilstedeværelse i livet ditt. 

Det handlet egentlig om at jeg løp fra meg selv. Jeg hadde hastverk med å kjøpe, tenkte meg ikke om, var naiv, og trodde på megler. Det å hastverk er aldri noen god ide, men jeg hadde også hastverk med å bevise. Bevise at jeg hadde suksess og klarte meg på egenhånd. 

Det jeg lærte av det også som en god påminnelse til livet mitt idag, er å være et sted om gangen. Ikke bare i tankene, men også i sjelen. Det vil si ikke bare være i samtalen med noen, men også når man sitter mye alene, og er i boken. Er i løpeturen, tenker man for mye, stopper man opp, istedenfor å pushe igjennom. Det er derfor jeg liker å stå på hendene, for det krever fullt fokus, og man kan ikke jukse. Samme med turn-ringer. Det må være full tilstedeværelse, for å få kroppen med seg hele veien, med minst mulig anstrengelse.

Derfor er mitt budskap enkel, men av og til vansklig å gjennomføre: “Vær der du er. Vær i øyeblikket. Fortap deg selv i øyeblikket om mulig. Vi er jo så mye oppi tankene våres allikevel. 

Derfor har jeg skrevet ned noen punkter på hvordan man kan være et sted om gangen mer i livene våres. 

Vær tilstede 

Ha en høy grad av tilstedeværelse for det du gjør og holder på med. Er tilstedeværelsen dyp nok, kan man faktisk bli yngre av det. Jeg tror på det. Fordi når et menneske er helt fri fra tankestøy og tankekaos, er man fri. Fordi det er spa for sjelen, takker du deg selv for det.

Vær engasjert og ha interesse for det du gjør

Ha et høyt engasjement for det du gjør. Interesser deg for det du gjør. Forstå at det å være i øyeblikket er en kur i seg selv. Legg bort mobiltelefon oftere.  


Vær nysgjerrig 

Som min far sier, grunnen til at han leser så mye, er av en helt annen grunn enn det jeg trodde det var, som var å holde seg oppdatert. Han er nysgjerrig på det meste, og derfor er han også veldig kunnskapsrik. Han glemmer seg bort i aviser og bøker, og det er en egenskap jeg beundrer ved han. 

Vær interessert i mennesker. 

I et middagsselskap for eksempel. Ikke vær fullt så interessert i dine egne historier som du er i andres. Hvorfor sier jeg dette? Av en grunn. Andres historier rundt middagsbordet er fantastisk interessante. Folk er fantastisk interessante, når man lar de komme få komme til. Dessuten lærer man masse også, og man er et sted om gangen, nemlig i samtalen. 

Vær mindre resultatorientert og mer fri i tankene. 

Det er mange mennesker som har en høy gjennomføringsevne, og setter sin stolthet i dette. Ofte er det masse ego involvert også.  For å ha en god grad av gjennomføringsevne er man nødt til å være veldig resultatorientert. Dette henger sammen. For å leve seg mest mulig inn i øyeblikket, kreves det at man glemmer alle ideer og konsepter om utfallet. Hvordan prosjektet kommer til å gå, kan man ikke tenke på. Akkurat det samme som samtalen rundt middagsbordet. Man kan ikke planlegge det. Man må bare hoppe i det, ha det gøy, og fortape seg i samtalen.  

Avslutningsvis, er det mange fordeler med å være tilstede  

Jo bedre man er på å være ett sted om gangen, jo bedre liv vil man få. Livskvaliteten vil gå opp, som en naturlig konsekvens av at man er mer tilstede. Man føler andre mennesker mer og deres nærvær. Man kan oppleve å få innsikter og aha opplevelser, ettersom man tenker mindre. Det er helsemessige gevinster av å være ett sted om gangen mentalt sett. Nettopp fordi tankene ikke er så spredd.

Andre mennesker setter mer pris på oss, når vi er mer tilstede, og ikke hopper rundt. Vi lytter bedre, og trives bedre, uansett setting. 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress