Vi tenker bedre

La andre få vite om dette

Ofte tar jeg meg i å si ting for tiden i samtaler med klienter som jeg burde skrive om. Eksempler og historier jeg bruker kommer ofte av seg selv, fordi jeg ikke prøver. Det samme forsøker jeg også å få til når jeg skriver. Hva er det med denne forståelsen som opprinnelig Sydney Banks oppdaget som gjør at jeg har så passion for det? For jeg tar meg selv i å forklare de mest fantastiske ting i samtaler med folk, men som jeg i ettertid ofte glemmer. Jeg tenker i samtalen at det burde jeg ha skrevet ned, og noen ganger gjør jeg det, men så forsvinner inspirasjonen. Det som er fint med inspirasjon er at den alltid kommer tilbake.

Det er ikke så lenge siden jeg fikk en aha opplevelse om hva jeg eksakt lærer bort til klienter, og det kan jeg si på flere måter, men det ene er å forstå tankenes natur på et dypere plan, og få folk til å føle seg bedre. En av bi-effektene er at man begynner etterhvert å tenke bedre, og noe av årsaken til det tror jeg er at gamle tanker blir erstattet med nye. Det jeg kaller for innsikter. Deretter gikk det opp for meg at alle som vil burde lære om dette, for det er bare en forklaring på hvordan vi har en opplevelse. Forklaringen i seg selv gir oss ikke så mye annet å forstå det litt intellektuelt, men hvis vi blir i samtalen og lar oss bli rørt av budskapet, skjer det noe. I de dype følelsene i oss selv, skjer det noe.

Jeg gikk lenge og trodde at jeg også med dette måtte bli en annen person, noe som var helt usynlig for meg. For det som fulgte med det å være en transformative coach er en fredfull person, som nesten alltid snakker fra hjertet sitt, og hører bare på de beste mentorene for å lære mer. Dette er selfølgelig bare mine egne tanker, og herlig befriende og se hva alt annet man er, og hva jeg har vært siden jeg var liten.

Ja vi har et ubegrenset potensiale, men jeg innser at mange ting er jeg fortsatt, selv etter at jeg har lært om dette på et dypere plan, og selv sett masse nytt. Eksempler på dette er at jeg har massevis energi, jeg er gavmild, jeg er en superselger, jeg har businessteft, jeg er en som liker at det skjer ting, jeg er opptatt av klær, og jeg er opptatt mange ting jeg var opptatt av før. Når det er sagt, har jeg blitt et bedre menneske, mer bunnsolid, og som generelt tenker mye bedre. Det er ikke mange ting jeg er redd for, men jeg engster meg jeg også for ting, som mange andre. Forskjellen er at jeg kan ha engstelsen og bekymringen. Jeg har også fått en hav i forskjell på impact med mine klienter. Jeg får stadig vekk tilbakemeldinger på det, noe jeg setter veldig pris på. Det har skjedd masse!

Uansett hvem du er, om du er vellykket, eller om du er dypt deprimert med selvmordstanker osv, funker denne samtalen og ting blir bedre, og du vil føle deg bedre. Vi som mentorer av denne samtalen går ikke på innholdet og til fortiden for å få en forklaring på hvorfor du er som du er idag. Vi går rett til kjernen til en forståelse, som gjør at du blir først og fremst lettere til sinns, fordi man ser regelrett hvordan en opplevelse skapes. Vi alle har forskjellige tanker, “syke tanker” også, men det er ikke hva vi tenker som er viktig, men det å innse det faktumet at vi tenker. At vi er tenkende vesener fra vi er født til vi dør.

Man har et valg, denne forståelsen som Sydney Banks oppdaget, er en forklaring på hvordan livet fungerer. Ved å forstå det mer, blir folk mer håpefulle, stabile, og føler seg bedre. Det kan gå på en samtale etter et ord, i løpet av et sekund, til mye lengre tid før man ser hvilken forskjell det gir.

Denne retningen funker overalt

I businessverdenen, når forretningsfolk tenker bedre, selgere, ledere, de begynner å gjenkjenne når det oppstår en dårlig følelse i dem, der de vanligvis ville gått på autopilot. Ser de nå at det er noe som ikke stemmer eller at noe ikke adder opp. Den mailen, eller beskjeden de før ville sendt til en kunde eller en kollega, venter de nå litt med, for nå forstår de at følelser og tanker kommer fra dem selv. Konsekvensen av å sende en melding fra en dårlig følelse, er noe de selv vil ergre seg over når de føler seg bra igjen, at de gjorde. Er noe de nå har lært om selv.

I parforhold, hvor mannen har gått til en mentor, lærer om det her, klarer for eksempel å være mindre spydig tilbake når han føler seg angrepet av kona. Ikke som en teknikk, eller noe han går og husker på, men fordi han har fått en mer personlig forståelse selv for hva tanker er, klarer han å være mer fleksibel, der han ikke klarte det før. Han klarer for eksempel å være stille, fordi han ser at noen er i en dårlig følelse. At det å angripe noen, ikke er noe man trenger å gjøre, og at man kan heller snakke ut igjen, når man føler seg bedre. Det som ofte skjer med folk når de føler seg bedre, er at problemene de trodde de hadde ser ikke ut som et problem lenger, eller hvis det gjør det at de finner løsningen på det.

I skriving som forfatter, hjelper det også å tenke bedre, og forstå når man skal skrive og ikke skrive, og alt i mellom, dvs testing og feiling. At man ikke har energi, kan være et tegn på det for eksempel. Derfor skrev jeg denne artikkelen når jeg skrev den, og ikke tidligere idag. Det er forskjell på klarsignal og støy. Jeg kan skrive til dette poenget på ekstremt mange måter, men jeg må stoppe et sted.

 

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress