Hva er egentlig ensomhet?

La andre få vite om dette

Hva er ensomhet?

Ensomhet er en følelse av at det er bare en selv og sine egne tanker. I mange dager alene, kan det føles grusomt å være alene for mange. Spesielt i disse korona tider, blir dette en styrkeprøve for noen. Spesielt for de av dere som ikke har så mange man kan ringe til, eller så mange venner. Eller nær familie. Derfor er det ekstra viktig å ta vare på seg selv i disse tider, og få noen rutiner, og få inn bevegelse daglig. Dette kommer jeg tilbake til, men først vil jeg bare adressere ensomhet først.

Tanker er som byggeklosser. De har ingen substans. 

For ensomhet eller ensomme tanker, er faktisk ikke noe annet enn en tilstand. Den gode nyheten ved en tilstand er at den går over. Tilstander har en forbigående natur over seg.

Tanker er som byggeklosser, og hvis man tenker for mye, blir disse til “tanke-klosser”. De er ikke ekte, bare føles sånn. Det som er bra med klosser er at de kan rase sammen, og falle på bakken. Det samme er det med tanke-klosser, de er heller ikke ekte, og de er som skyer. Uten substans.

Tanke-klosser kan gjøre at man blir litt deprimert, men det gjør ikke noe så lenge vi forstår hva det er. 

Ensomhet er tanke-klosser” som er bygget opp, og derfor kan vi føle oss ensomme og deprimerte. Det som er viktig å se er at det bare er fantasien vår som kan gå litt av veien. Det er helt uskyldig, og jeg er sikker på at det er noe vi alle gjør fra tid til annen.

Vi har personlige og upersonlige tanker. 

De personlige tankene handler ofte om oss selv. “Nå er jeg alene, senere skal jeg på butikken. Jeg har ikke mange venner. Hvorfor måtte covid 19 og korona skje nå. Jeg blir nedbrutt av alt som skjer i Italia, hva om dette skjer i Norge. Osv.

Upersonlige tanker, er mer spennende tanker. Det er en mer reflektert tilstand, hvor alt går greit, og hvor optimisme spirer. Det er her vekst og kreativitet, og en guddommelig strøm av tanker får lov til å bade. Dette er vår sanne natur. Det er den tilstanden vi lander i, når de personlige tankene, får stilnet.

Som mennesker går vi inn og ut av våre personlige og upersonlige tanker. Det reflekterte sinnet, kommer når vi slapper av, og ikke bryr oss om tankene våres. Når vi er tilstede. Det er vår default. Du har kanskje hørt folk si, at det bare er tankene dine”. Det stemmer det, men det hjelper kanskje ikke. En dypere forståelse for tankenes natur er nøkkelen til å roe ned. At vi innser at vi har en livskraft som bistår oss, når vi tenker mindre. Når vi er ok.

Det å være alene betyr ikke at man er ensom 

Derfor jeg kan si at ensomhet er en tilstand. Dette vet du sannsynligvis, men vi mennesker lever i separate virkeligheter. Derfor vil du finne mennesker som stortrives alene, mens andre ikke gjør det. Det finnes også alt imellom. Siden det å være alene, betyr så forskjellig for folk, er det nødt til å komme fra ens egen virkelighet. Det er håpefullt fordi, det betyr at det vi tenker på, kommer innenfra. At det kan forandre seg når som helst.

Siste jeg vil si er at det er ikke noe galt i å være ensom, og føle på ensomhet. Det kommer og går som alt annet. Som for eksempel kjedsomhet. Den eneste grunnen til at vi er ensomme og kjeder oss, er fordi vi er oppi tankene våres. Når tankene får stilne, er dette borte. Høres enkelt ut, men det er sånn det fungerer.

Hva er du mest takknemlig over for tiden? Hvem setter du mest pris på? Hva er dine talenter? Sett igang. Skriv ned hva du er takknemlig for. Ring noen du setter pris på. Er du god på å tegne? Stå på hendene? Gjør det.

God klem fra Michael

 

 

 

 

 

 


La andre få vite om dette
Share the Post:

Related Posts

Serving vs pleasing people 

plugins premium WordPress